Yerel yönetimlere konut çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Yerel yönetimlere konut çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaşanan konut fiyat artışlarına ilişkin başta İstanbul olmak üzere belediyelere çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Mahalle aralarındaki arsaların yapılaştırılması konusunda destek isteyen Nebati, “Biz varız, biz hazırız” dedi. Nebati, dün katıldığı Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konut sektörüne yönelik açıkladıkları 3 yeni destek paketi olduğunu hatırlattı. Nebati özellikle mahalle aralarında bekleyen arsaların hızlı bir şekilde yapılaştırılması konusunda tüm siyasi paydaşlardan, yerel yönetimlerden destek istediklerini belirterek, “Biz bakanlığımız ve hükümetiniz olarak hedefimiz elimizden gelen her türlü gayreti konut piyasasında oluşan ihtiyacın hızlı bir şekilde giderilmesi noktasında adımlar atmaktır. Yerel yönetimler de bu konuda bize destek verirlerse özellikle İstanbul’da hızlı bir şekilde ve özellikle de mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde konut üretimini gerçekleştirecek imkanları seferber etmekle, bu yıl içerisindeki İstanbul’daki konut arzını karşılayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Biz varız, biz hazırız. Her türlü imkanı ortaya koyacak gücümüz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENFLASYON TEK BOYUTLU DEĞİL

Nebati, döviz kurlarındaki dalgalanmaları büyük oranda engellediklerini belirterek, “Şimdiki hedefimiz, enflasyonun ana sebeplerinden biri olan beklentileri düzeltmektir. Enflasyon ataletini ve beklentilerini el ele vererek, birlikte adımlar atarak, elimizi taşın altına koyarak halledeceğiz” dedi. Enflasyonla mücadeleyi tek boyutlu olarak sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmediklerini kaydeden Nebati, tüm paydaşlarla tam uyum içerisinde koordineli bir şekilde hareket etmeyi gerektiren çok boyutlu bir mesele olarak değerlendirdiklerini, tüm küresel olumsuzluklara rağmen toplumun her kesimini korumak için sektör temsilcileriyle tam bir koordinasyon halinde olduklarını ifade etti.

Enflasyonla mücadele kapsamında sektörlerle bir araya geldiklerini anlatan Nebati, “Yarının daha müreffeh Türkiye’sinin tesis edilmesi yolunda sektör görüşmelerine büyük önem veriyor, gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda etkin mekanizmaları hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine, çeşitli destek ve sübvansiyonlara ek olarak, firmalarımızın da fiyat politikalarında bazı cesur adımlar atma yönündeki düşüncelerini sonuna kadar destekliyoruz. Enflasyonla mücadelemizde, iktisadi temellerle uyuşmayan fiyat artışlarına tolerans göstermeyeceğimizi tekrarlıyoruz. Bu şekilde enflasyon beklentilerindeki katılığın da önümüzdeki dönemde kırılmasını beraberce sağlayacağız. Milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!