Yeni yılın ilk dış kredisi GAP'a

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılın ilk dış kredisi GAPa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput, Şanlıurfa ve Harran ovalarında yürütülecek 7 ayrı proje için, Dünya Bankası'ndan 100 milyon dolar kredi sağlandığını bildirdi. Vali Harput, yürütülecek çalışmalarla ilgili Dünya Bankası normlarına göre projeleri, Japonya'nın Oklahoma State Üniversitesi'nin hazırlayacağını kaydetti.

Şanlıurfa ve Harran ovalarında tarla içi ve köy geliştirme olmak üzere iki ayrı ana grupta 7 proje yürütüleceğini, projelerin maliyetinin de 175 milyon dolar olduğunu ifade eden Vali Harput, A.A muhabirine şunları söyledi:

‘‘Projelerin amacı, Şanlıurfa ve Harran ovalarında sulamaya açılacak olan 152 bin 353 hektar alanda ileri tarım teknikleri ile çevreye duyarlı sürdürülebilir bir tarımsal üretim gerçekleştirmektir. Ayrıca projelerle, köy yolları ve içmesuyunun sağlanması, tarımın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Projelerden, ovalardaki köylerde yaşayan 200 bin kişi yararlanacaktır. Söz konusu nüfusun yüzde 45'i kırsal alanda yaşamakta ve yüzde 70'i de geçimini tarımdan sağlamaktadır''

Projelerle tarla geliştirme, tarımsal yayın ve eğitim, ileri toprak ve su yönetimi, köylerin altyapısının gerçekleşmesinin de izleneceğini belirten Vali Harput, projelerin ön hazırlıklarının yürütülmesi için de Japonya'dan 300 bin dolar hibe yardım alındığını ifade etti.

Vali Harput, yapılan değerlendirmeler sonucu projelerin hazırlanma işinin Japonya'nın Oklahoma State Üniversitesi Su Yapı Mühendislik Ortak Girişim şirketine verildiğini, şirketin projeleri 28 Şubat 1999 tarihine kadar tamamlayarak teslim edeceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!