Yeni yılda iç talep artışı zor

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda iç talep artışı zor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 01:54

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, önümüzdeki yıl iç pazarda bir talep artışı beklemenin mümkün olmadığını savunarak, ‘‘2002 yılında birden bire herşeyin değişebileceğine inanmak, çok iyimser düşünmek yanlış’’ dedi.

Küçük, Türkiye'nin en büyük probleminin üretim olduğunu vurgulayarak, üretimin devam etmesi ve rekabet gücünün artırılması için kaynak sağlanması gerektiğini söyledi.

Geçmişte özel sektör, mali sektör ve siyasi iktidar da dahil her kesimin hata yaptığı görüşünü dile getiren Küçük, ‘‘Yarınlara ümitle bakmamızı sağlayan, herkesin hatalarının olduğunu görmesi ve düzeltilmesi gerektiği bilincine varmasıdır. Bu inancı yeterli derecede sağlayamamış olanları da birilerinin ikaz etme vazifesi olduğuna inanıyorum. Türkiye‘nin artık kaybedecek zamanı yok’’ şeklinde konuştu.

Türkiye‘nin üretime kaynak bulabilmesi için ihracatını artırmasının zorunlu olduğuna işaret eden Küçük, şöyle devam etti:

‘‘İhracat gerek reel sektör, gerekse finans sektörü açısından büyük önem taşıyor. İhracat, aynı zamanda rekabet edilebilir yatırımlar yapmaya olanak sağlayacaktır. Bu konuda önümüzdeki yıl iç pazarda bir talep artışı beklemek mümkün değil. 2002 yılında birden bire herşeyin değişebileceğine inanmak, çok iyimser düşünmek yanlış. Ekonomide, 2002 yılının sonuna doğru bir rahatlama hissedeceğimizeinanıyorum. Aslında bunu başarmak zorundayız. Artık Türkiye‘nin silbaştan, (yapamadık, muvaffak olamadık) diyerek bir kaza yapıp, bir kriz daha yaşamaya tahammülü yok.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!