Yeni tanıtım grubuna 17 milyon liralık miras

Güncelleme Tarihi:

Yeni tanıtım grubuna 17 milyon liralık miras
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 22:00

GEÇTİĞİMİZ hafta sektörel tanıtım gruplarının kapatılmasının ardından kurulacak yeni tanıtım grubu, “17 milyon liralık bir mirası” devralacak.

Haberin Devamı

 TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu, “Kapatılan tanıtım grupları için sadece 2015 yılında 17 milyon lira ihracatçılardan kesinti yapıldı. Bunlar geri verilmeyecek, harcanmayan bölümleriyle yeni yapıya devredilecek” dedi.

BİZ İADE EDİLMESİNİ SAĞLADIK

Kendilerinin daha önce plastik tanıtım grubuyla ilgili tartışmalarla gündeme geldiğini anımsatan Eroğlu, 18 Mayıs 2016’da sektör meclisinde alınan tavsiye kararı ve ardından sektörün tepkisi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin desteğiyle plastik tanıtım grubunun kapatıldığını söyledi. Tanıtım grupları için, ihracatçılardan onbinde 5 ile binde 3 arası değişen zorunlu kesinti yapıldığını söyleyen Eroğlu, “Artık bu zorunlu kesinti bütçeleri Bakanlığın daha sıkı kontrolünde olacak ve eskisinden 10 kata kadar daha az kesinti yapılabilecek.  Artık TİM üzerinden, kontrollü bir tek yapıya dönüştürülecek” dedi. Tanıtım gruplarının bir kısmının işlevsizleşmiş olduğunu belirten Eroğlu, “Yurtdışında, fuarlarda bir stant tutup üzerine X tanıtım grubu yazarak veya fuarda gelene geçene yiyecek tattırarak tanıtım olamaz diye düşünüyoruz. Ayrıca maalesef bunların Türk’ü Türk’e tanıtır duruma düştüklerini üzülerek görüyorduk. Ama  yeni dönemde kurulacak işlevsel bir yapıya niye hayır diyelim” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!