Yeni modeli görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yeni modeli görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 10:38

Alfa Romeo'nun merakla beklenen yeni modeli Giulietta görücüye çıktı.

Haberin Devamı

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun kompakt sınıfta yer alan 147 modelinin yerini alacak yeni modeli gün ışığına çıktı. Alfa Romeo MiTo modeliyle başlayan yeni isim kodlarının bir devamı niteliğinde efsanevi “Giulietta” adıyla yollara çıkmaya başlayacak olan yeni model, ilk olarak 2010 Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak.

İşte yeni Alfa / Foto-Galeri 

Alfa Romeo Giulietta, hem İtalyan tasarımı hem de yürüyen aksam ve yenilikçi motor teknolojileriyle dikkatleri topluyor.

Alfa Romeo Giulietta, ilkbahar aylarından itibaren üretiminin başlamasına paralel öncelikli olarak Batı Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.
 
350 litrelik bir bagaj hacmine sahip olan Alfa Romeo Giulietta, yerini alacağı Alfa Romeo 147 modeline göre 70 litre daha fazla yükleme hacmi sunuyor. Yepyeni bir platform üstüne geliştirilen ve 2.63 metrelik bir aks mesafesine sahip Alfa Romeo Giulietta, bu avantajını kullanarak 4.35 metre uzunluk, 1. 46 metre yükseklik ve 1.80 metre genişlik gibi daha büyük boyutlar sunmasıyla da farklılaşıyor.

Haberin Devamı

Alfa Romeo Giulietta’da ikisi benzinli olmak üzere toplam 4 farklı güç ünitesinden oluşan motor yelpazesi bulunuyor. Motor yelpazesinin giriş seviyesinde 105 beygirlik 1.6 litre hacimli JTD turbo dizel motor yer alıyor. Alfa Romeo Giulietta’nın kaputu altında görev alacak diğer turbo dizel motor seçeneğini ise 2.0 litrelik silindir hacmine sahip 170 HP’lik motor oluşturuyor.

Multiar teknolojisine sahip beninli motor seçeneklerini ise 1.4 litre 120 HP ve 170 HP’lik motorlar oluşturuyor. Bununla birlikte ilerleyen dönemde Alfa Romeo Giulietta’nın 235 HP’lik 1.8 litrelik motorla donatılmış ve Quadrifoglio Verde konfigürasyonlu versiyonu, “en sportif Giulietta” olarak yollara çıkmaya başlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!