Yeni fabrika için rota Suudi Arabistan ve ABD

Güncelleme Tarihi:

Yeni fabrika için rota Suudi Arabistan ve ABD
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 07:00

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, yeni fabrikalar için Suudi Arabistan ve ABD’yi planladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

NG Kütahya Seramik, 1948 yılında Ali Güral’la başlayan yolculuğunda bugün önemli bir sanayi kuruluşu oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açtığı NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları 5 kıtada 79 ülkeye ihraç edilecek.

Fabrikayı açtıkları ilk gün 400 bin metrekarelik sipariş alarak siftah yaptıklarını anlatan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, İtalya ve İspanya gibi dünyanın önde gelen seramik üreticisi ülkelerinde bile bulunmayan en gelişmiş teknolojiyle donatılan tesiste, 160 X 320 ebadında, dünyanın en büyük ebatlı seramik plakalarını üretebildiklerini söyledi.

ÖNCELİK İÇ PİYASA

Yeni açılan fabrikaları ve ürünleri hakkında bilgi veren Güral, “Yeni fabrika teknolojide dünyada gelinen en üst seviyede. Bunun daha ötesini şu an parayla almak mümkün değil. Burada ürettiğimiz her bir plakanın büyüklüğü 5.12 metrekare ve 150 kilogram. Çok özel bir ürün. En büyük pazarı da Amerika. Ciddi bir mermer tüketimi var. Doğal taşa muadil olacak, mermere alternatif bir ürün. Maliyetler arttığı için 5’te 1 fiyatına. Görünüm olarak aynı fakat fonksiyon olarak daha sağlam, daha kalıcı, daha uzun ömürlü. Banyo tezgahlarında, mutfak tezgahlarında, mutfaklarda tezgah arasında, binaların dış cephesinde, mobilya sektöründe masa üstlerinde, sehpalarda, banyo mobilyalarının kapaklarında, her yerde kullanılabiliyor. Geniş bir kullanım ağı var.

Haberin Devamı

Yeni fabrika için rota Suudi Arabistan ve ABD
Erkan Güral

Türkiye’de şu anda üretilmediği için, talep ithalat yöntemiyle karşılanıyor. Tabi bu da cari açığa sebebiyet veriyor. Cari açığın bu zaafını ortadan kaldırmak için öncelikli hedefimiz iç piyasa. Çok sipariş aldık. Tüm Türkiye bağlantılarımızı yaptık. Amacım buradaki cari açığın azalmasına vesile olmak. Öncelikle ithalatı azaltmak istiyorum. Ondan sonraki etap ihracat olacak. Zaten mevcut müşterilerimizle görüşmeleri, çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

Güral, gelecek planlarını da şöyle anlattı: “Sektördeki hedefimiz dünya şampiyonlar ligi. Yakın zamanda halka arz olabilir. 1 yıl içinde düşünüyoruz. Yurtdışında, ABD’de Teksas, Suudi Arabistan’da Cidde ya da Riyad’a yönelik yatırım çalışmamız, görüşmelerimiz var. Suudi Arabistan Yatırım Bakanı ile görüştük. Bana ‘Thing Big’ (Büyük düşün) dedi. Çok çok büyük bir pazar. Ciddi bir niyet var. Şampiyonlar Ligi burası, bunun daha ötesi yok.”

BAKMADAN GEÇME!