Yeni ekonomiye Nasdaq desteği

Güncelleme Tarihi:

Yeni ekonomiye Nasdaq desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Muhsin Mengütürk, Türkiye'de Nasdaq benzeri bir piyasanın kurulması için Nasdaq ile ikili görüşmeler yapıldığını ve yeni kurulacak piyasa için çalışmaların hızlandırılması kararının alındığını söyledi.

Bilişim 2000 A Cebit Event'te paralel olarak düzenlenen Bilişim 2000 Etkinlikleri'nde ‘‘Risk Sermayesi’’ konulu oturumunda konuşan Mengütürk, Türkiye'de özellikle bilişim alanında hızla büyüyen yeni girişimlere kaynak bulabilmek için ABD'de ‘‘bilişim borsası’’ olarak bilinen Nasdaq'a benzer bir borsanın kurulmasının şart olduğunu, ancak bu borsanın hukuki düzenlenişi açısından bir borsa gibi değil tıpkı ABD'de olduğu gibi bir piyasa gibi düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Yeni kurulacak piyasanın bir anonim şirket gibi kurulmasının doğru olacağını belirten Mengütürk şöyle devam etti:

‘‘Güdemde olan 2 büyük proje var. Birincisi New York Borsası'nın başını çektiği CEM projesi, diğeri de Londra Borsası ile Alman Deutsche Börse'nin ortaklaştığı IX projesi. Bu ve bunun gibi global projelere Türkiye katılmalıdır. ’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!