Yeni Civic 15 milyon dolara banttan indi 50 bin adede çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni Civic 15 milyon dolara banttan indi 50 bin adede çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 00:00

Son 2-3 yıldır Türkiye’de hem iç pazarda hem üretimde sessiz kalan Japon Honda, 15 milyon dolarlık ön yatırımla dün Gebze Şekerpınar fabrikasında yeni Civic Sedan üretimine törenle başladı.

Haberin Devamı

Şekerpınar’da üretilen yeni Civic Sedan, 2012 yılının ilk haftasında Antalya’da gerçekleşecek dünya tanıtımının ardından Türkiye’de satışa sunulacak. ‘Line-Off’  töreni sırasında hattan çıkan ilk otomobilin sembolik anahtarı bayiye teslim edildi.  

En çok talep gören modeli
Civic Sedan, Honda’nın Türkiye pazarında en çok talep gören otomobili olarak dikkat çekiyor. Güvenlikten konfora, performanstan görünümüne kadar baştan aşağı yenilenecek araç için otomobil severlerin Türkiye’de büyük bir talep göstermesi bekleniyor. Honda Türkiye fabrikasının lokomotifi olacak yeni Civic Sedan, Türkiye pazarının yanı sıra Avrupa’nın diğer ülkelerine de gönderilecek. Honda, 2012’de yeni Civic üretimi ile atağa kalkmayı ve hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor.   

Hedef 70 bin adetlik üretim
Tüm dünyada özellikle Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami felaketi sonrası yeniden yapılanan Honda, yeni dönemde Türkiye’yi Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika üretim üssü olarak belirledi. Yeni Civic Sedan üretimine başlayan Honda Türkiye, ayrıca bir yıl içinde ihracata yönelik yeni bir modeli de Gebze fabrikasında üretme kararı aldı. Türkiye’de 20 bine inen üretimlerini ilk etapta 50 bin, ikinci aşamada ise 70 bin adede çıkarmak isteyen Honda, bu planla birlikte ‘Türkiye’de üretimden çekilecek’ söylentilerine de cevap vermiş oldu.

Dizel motor Sedan’da yok
Diğer taraftan Honda, İngiltere fabrikasında ürettiği yeni Civic Hatchback modeline 120 beygir gücünde 1.6 litrelik dizel motor ekledi. Honda Türkiye Pazarlama Müdürü Can Eroskay, bu motorun sedan versiyonunda ise yer almayacağını belirtti. Eroskay, “Şu an için dizelin Civic Sedan’da kullanılmasına ilgili bir çalışma yok. İlerde ne olur bilemem. Ama 1.6 litrelik dizel motorlu Civic HB’de Türkiye’de bizim için önemli bir güç olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İç pazarda 20 bin adet satma planı

HONDA, Türkiye’de yeni Civic Sedan üretimiyle hem iç pazarda hem de ihracat rakamlarını artırmayı hedefliyor.  Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, 2012 yılında iç pazarda 20 bin adedin üstünde yeni Civic Sedan satmayı hedeflediklerini belirterek, “Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa bize bağlandı. Bu ülkelerdeki talebe göre üretimin seyri belli olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!