Yeni CEO Güler hedefi Berlin’de verdi: ‘2 milyar dolarlık marka olacağız’

Güncelleme Tarihi:

Yeni CEO Güler hedefi Berlin’de verdi: ‘2 milyar dolarlık marka olacağız’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 07:00

Vestel, IFA 2023’te basının karşısına eski ve yeni CEO’larıyla çıktı. 1 Eylül itibarıyla görevi bırakan Turan Erdoğan, bayrağı Ergün Güler’e devretti.

Haberin Devamı

Fuar’da basınla bir sohbet toplantısı düzenleyen Güler, 10 yıldır  birlikte çalıştığı Turan Erdoğan’ın bıraktığı yerden daha büyük hedeflerle yola devam edeceklerini söyledi. Turan Erdoğan’ın “35 yıldır çalıştığım Vestel’de görevimi içim rahat devrediyorum. Bu süreçte Vestel’in bir global teknoloji şirketine dönüşmesinde katkım olduğuna inanıyorum. Görevi 20 bin çalışan, 4 milyar dolarlık ciro ve 3 milyar dolarlık ihracatla devrediyorum” sözlerine teşekkür eden Vestel CEO’su Ergün, yönetici ekibin de yer aldığı toplantıda hedefi net bir şekilde ortaya koydu: “Vestel Türkiye’nin en değerli üç markasından biri arasında gösteriliyor. 927 milyon dolarlık marka değeri var. Hedefimiz bunu 2 milyar dolara çıkararak birinciliğe yükselmek.”

DÖRT ANA ODAK

Haberin Devamı

CEO Güler ekibine dört ana odak üzerinde projeksiyonu oluşturduklarını söyledi. Bunları donanım, tasarım, yazılım ve marka olarak sıraladı. Güler, donanımdaki hedefle ilgili olarak, “Vestel Avrupa’daki üç büyük TV üreticisinden biri, beyaz eşyada ise ilk beş içinde. Manisa’daki Vestel City’de ürettiğimiz teknoloji 160’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Ürünlerimiz daha az enerji ve su harcayan, tüketiciye tasarruf sağlarken dünya kaynaklarını koruyan, hatta bu konuda bağımsız otoritelerce ‘rekortmen’ olarak sınıflandırılan ürünler. Hem beyaz eşya hem elektronik fabrikalarımızda müthiş bir üretim gücümüz var” sözleriyle anlattı.

SAMSUNG VE LG İŞBİRLİĞİ

Ergün Güler, Home Connectivity Alliance (HCA) çatısı altında bir ilke imza attıklarını hatırlatarak, platformda dünyanın önde gelen tüm beyaz eşya markalarının bulunduğun altını çizdi. Bu platformda bağlanabilirlik (connectivity) sağlayan ilk şirketin Vestel olduğunu söyleyen Güler, “HCA altyapısı kullanarak Samsung ve LG ile işbirliği yaptık. Vestel’in VeeZy uygulaması üzerinden tüm ev aletlerini yönetecek bir sistem kurduk. Yine Samsung’un SmartThing, LG’nin ThinQ uygulamaları üzerinden de tüm Vestel beyaz eşyaları yönetilebilecek bir yapı. Dünyada bir ilki temsil eden bu işbirlikleri, Vestel’in yazılım gücü ve çevik şirket yapısının doğal sonucu” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!