Yemeksepeti’nin sahibi halka arz oldu

Güncelleme Tarihi:

Yemeksepeti’nin sahibi halka arz oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 23:50

YEMEKSEPETİ hisselerinin tamamını iki yıl önce 589 milyon dolara bünyesine katan global online yemek siparişi devi Delivery Hero, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası’nda halka arz edildi.

Haberin Devamı

 Delivery Hero’nun halka arzı, Yemeksepeti’nin de dolaylı olarak halka açılması anlamına geliyor. Dün, 26.90 Euro’dan açılan hisseler gün içinde yükselerek 27.40 Euro’yu gördü. Şirketin, Borsadaki tören öncesinde yaptığı konuşmada Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, bu gelişmenin kendileri için gurur verici olduğunu belirterek “Yemeksepeti olarak, Delivery Hero’nun ülke operasyonları içerisinde oldukça farklı bir yere sahibiz ve grubun amiral gemisi görevini üstleniyoruz. Delivery Hero bünyesindeki diğer operasyonlara know-how transferi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de yarattığımız Joker gibi uygulamalarla global yemek siparişi sektörüne yön veriyoruz. Üstelik bu imzalarla birlikte Yemeksepeti de dolaylı olarak borsaya açılmış oluyor. Türkiye’den çıkarak bugün dünyanın en büyük borsalarından Frankfurt’ta yer almamız, uluslararası alanda bir başarı ve bizler için gurur verici bir gelişmedir” dedi.
Bugün 40’tan fazla ülkede 150 bin restoranla faaliyetlerini sürdüren Delivery Hero’nun CEO’su Niklas Östberg ise, “Yatırımcıların halka arz kararımıza tepkisi bir hayli yoğun oldu ve hisselerimmize olan talep, arz hacmini önemli ölçüde aştı. Uzun dönemli vizyonuyla heyecan verici bir büyüme hikayesi yazan ve global teknoloji alanındaki nadir Avrupalı liderler arasında yer alan Delivery Hero pazarda büyük takdir görüyor” dedi. 2001 yılında kurulan Yemeksepeti, 2015 Mayıs itibariyle Delivery Hero bünyesine katıldı. Bugün itibariyle 66 ilde, 13 binin üzerinde üye restoranla hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!