Yedi ayda 2 bine yakın elektrikli araç sattı

Güncelleme Tarihi:

Yedi ayda 2 bine yakın elektrikli araç sattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 07:00

Temmuz ayını 758 adetlik satışla elektrikli araç pazarının lideri olarak geride bırakan MG, ilk 7 ayda gerçekleştirdiği 1697 adetlik toplam satışla da elektrikli araç pazarının zirvesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Yılın 7 aylık döneminde 5 bin 94 adetlik toplam satışa ulaşan MG markasının sattığı her 3 otomobilden biri elektrikli oldu. Yine aynı dönem içinde MG4, en fazla tercih edilen elektrikli MG modeli olarak öne çıktı. Yılbaşından bu yana performanslarının aydan aya artarak devam ettiğini söyleyen Doğan Trend Otomobil Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Temmuz ayıyla birlikte başarılarımıza elektrikli araç pazar liderliğini de eklemenin gururunu yaşıyoruz. Yılı bu noktada tamamlamak için de çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Yılın ilk 7 aylık döneminde MG satışlarının 5 bin adedin üzerine çıktığına işaret eden Tibet Soysal, “Geçen yılı toplamda 1627 adet araç satışıyla tamamlamıştık. Bu senenin ilk 7 ayında ise geçen yılın toplamından 3 kat fazla araç satışı gerçekleştirdik. Yıl başında ise 2023 toplamında MG markası için 5 bin adetlik satış hedefi koymuştuk. Henüz yılın ilk 7 ayında bu hedefi de aşmayı başardık. Yıl sonu için hedefimizi ikiye katlayarak 10 bin adedin üzeri olarak revize ettik” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!