Yazlıklar turizme açılacak yazlıkçı da para kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Yazlıklar turizme açılacak yazlıkçı da para kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Önümüzdeki 5 yılda 1 milyon mülkün yabancılara satılacağını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, atıl durumdaki yazlık evlerin de kooperatif anlayışı çerçevesinde yerli ve yabancı turizmin hizmetine verileceğini, bu konuda bir yönetmelik çıkardıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Türkiye’de turizmi geliştirmek ve 12 aya yaymak için yoğun bir çaba sarfettiklerini belirterek, "Doğa cenneti birçok tatil beldemizde yazlık konutlar 11 ay boş duruyor. Site halindeki bu yazlık evleri yabancı turistlerin hizmetine açmayı düşünüyoruz. Kooperatifler kanalıyla gerçekleşecek bu çalışma ile hem boş bekleyen birçok ev değerlenecek, hem de yazlık sahipleri kendilerine gelir elde edecek" dedi.

KIŞ TURİZMİNE DESTEK: Kış turizminin son yıllarda ciddi bir potansiyel olduğuna işaret eden Bakan Atilla Koç, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Kayseri, Isparta, Burdur, Antalya, Bitlis, Kastamonu, Çankırı illerinin kış turizmi merkezi haline getirileceğini, buralarda yatırım yapmak isteyenlere uygun arazi verileceğini böylelikle kış turizmi pastasından Türkiye’nin daha çok pay almasına çalışacaklarını söyledi. Haftasonunda Hürriyet Ege Temsilciliği’nin konuğu olan Koç, Antalya dışında alternatif turizm alanları yaratacaklarını da vurgulayarak, Çeşme’de 20 bin dönümlük bir arazinin yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis için açılacağını ifade etti.

JEOTERMAL KAYNAKLAR: Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok ilde yeni kültür merkezlerini hizmete soktuklarını da kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "Jeotermal kaynaklar çok önemli bir zenginlik. Türkiye bu konuda çok şanslı ama su akıyor gidiyor, biz de seyrediyoruz. Başta Ege olmak üzere birçok ilimize jeotermal kaynakları hem sağlık turizmi anlamında, hem de elektrik enerjisi üretimi konusunda devreye sokacağız" dedi. Bakan Koç, şöyle devam etti: "Türkiye’de yaklaşık 1360 termal kaynak var. Ülkemizde termal turizmin turizme katkısı neredeyse yüzde 1. Gündemimizde olan Termal Enerji Kanunu’yla Belediyeler, Ticaret Odaları, Valilik ve tesisi işleteceklerin oluşturacakları bir yapı öngörüyoruz. Bursa, Çanakkale, Yalova ve Balıkesir’de termal turizmde büyük hamleler yapılacak.

ERZİNCAN’A PİST: Koç, kış turizmi için Erzincan’da yapılacak merkezin Türkiye’deki en büyük piste sahip olacağını ve Ergan Dağı’ndaki tesislere havaalanından 10 dakikada ulaşılabileceğini söyledi. Bu arada kongre merkezi olarak öncelikle altı il belirlediklerini hatırlatan Bakan Koç, "İzmir, Bursa, İstanbul, Antalya, Ankara ve Konya’ya Eylül ayında ziyaretler yapacağım. Kongre merkezlerinin yer tahsisi konusunda adımlar atacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!