Yatırımcılara özel site hazırladı

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcılara özel site hazırladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 15:25

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırımcıların bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla yeni bir internet sitesi hazırladı.

SPK'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, SPK'nın sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını ve tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını amaç edindiği belirtildi. Bu doğrultuda gelişmekte olan internet kullanımından da faydalanarak, yatırımcıların bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Kurulun “http://www.yatirimyapiyorum.gov.tr” adı altında yeni bir internet sitesi hazırladığı ifade edilen duyuruda, söz konusu sitenin yatırımcılara piyasalar hakkında özel bilgi desteği vereceği kaydedildi.

Duyuruya göre sitede yatırım araçları, yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken konular, yatırımcı olarak sahip olunan haklar ve izinsiz halka arz ve sermaye piyasası faaliyetleri hakkında bilgiler yer alacak. Bu arada, hesaplayıcılar yardımı ile de yatırımcıların basit borç, sermaye artırımı gibi hesaplamalarını kendilerinin yapabilmesi sağlanacak.

İnternet sitesinde ayrıca yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla konuyla ilgili uzman kişilerce kaleme alınan bazı makalelere ve sermaye piyasası sözlüğüne de yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!