Yatırımcılar altıncı bölgede uygun yer arıyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcılar altıncı bölgede uygun yer arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

HÜKÜMETİN üç ay önce açıkladığı yeni teşvik paketi kapsamında uluslararası yatırımcılar Türkiye’nin kapısını çalarken, yerli şirketler de altıncı bölgede yer alan Doğu ve Güneydoğu’da fabrika kurmak için yer kapma yarışına girdi.

Kalkınma Bakana Cevdet Yılmaz, altıncı bölgedeki OSB’lere yatırımcının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, yer sorununun da çözüleceğini açıkladı. Yerli yatırımcının Çin ve Afrika yerine bölgeye yatırım yapmalarını isteyen Yılmaz, “Yatırımcı bölgedeki terör imajından dolayı bir çok fırsatı görmüyor. Terör olmasa bölge take-off’a geçer” diye konuştu. Yılmaz, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın teşvikleri açıklamasından sonra sadece Mardin OSB’de 170 yatırımcının yer sırası beklediğini belirterek, benzer bir durumun Diyarbakır’da da yaşandığını aktardı.
Yılmaz, “Diyarbakır’da aralarında kadın girişimcilerin de bulunduğu 150 yatırımcı fabrika kurmak için arsa bekliyor. OSB’lerdeki yer sorununun çözümü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüştüm” dedi. Sorunun çözüme kavuşacağını kaydeden Yılmaz teşvik sistemine yoğun ilgi olduğunu belirterek, yatırımcıdan OSB’lerin büyütülmesi yönünde talepler geldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!