Yatırımcı ilişkileri şeffaflığın simgesi

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcı ilişkileri şeffaflığın simgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 21:05

YENİ Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Başkanı Özge Bulut Maraşlı, TÜYİD’in kurumsal üye sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, “Yatırımcı ilişkileri sermaye piyasalarının ve ülkemizin şeffaflığın simgesidir” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 4’sü düzenlenen ‘TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi’nin açılışında, konuşan Özge Bulut Maraşlı, “Derneğimizin 60’ın üzerinde kurumsal üyesi bulunmaktadır. Bu üyelerin 40’a yakını BİST 100’de yer alıyor ve BİST 100 piyasa değerinin yüzde 61’ini temsil ediyor” diye konuştu.

BİST DE TÜYİD ÜYESİ

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk’ün katılımlarıyla gerçekleşen zirvenin gala gecesinde ayrıca Yatırımcı İlişkileri Ödülleri de sahiplerini buldu. 2009 yılında 33 kurucu üye ile yola çıktıklarını hatırlatan Özge Bulut Maraşlı, “Derneğimizin kuruluş aşamasında topluma değer katmak için atacağımız adımları belirlerken çıtamızı yükseğe koyduk. Derneğimiz bugüne kadar düzenlediği eğitimler, ekonomi toplantıları, mevzuat çalışma grupları ve çıkardığı düzenli yayınlar ile sermaye piyasalarında faaliyet gösteren tüm paydaşlarımıza uluslararası standartlarda yatırımcı ilişkileri yapmak ve sermaye piyasalarının derinleşmesine katkıda bulunmak üzere çalışıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

HUKUK SİSTEMİNE VURGU

Özge Bulut Maraşlı’nın, 2015 yılında Borsa İstanbul’un da TÜYİD üyesi olduğunu açıkladığı gecede Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç Borsa İstanbul’da yaşanan teknolojik dönüşümü anlattı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ise, “TÜSİAD’ın yeni hükümetten beklentisi daha iyi işleyen bir hukuk sistemi, hukukun üstünlüğü, bağımsız düzenleyici otoritelerin etkili çalışmasının sağlanması, dijital ekonomiye geçiş, enerji verimliliği, etkili AR-GE ve inovasyon destekleri, eğitim reformu, kadınların iş gücüne katılımı ve kayıtdışı ile etkili mücadele. Türkiye bu küresel ortamda, ancak demokrasi, hukuk devleti, özgürlükler ve insan sermayesi yüksek bir toplum olarak siyasal saygınlık ve ekonomik çekim gücüne sahibi olabilir” şeklinde konuştu.

Hürriyet’e ‘Yılın Ekonomi Sayfası’ ödülü

BU yıl ikinci kez düzenlenen Yatırımcı İlişkileri Ödülleri, yatırımcı ilişkileri uzmanlarınca hazırlanan skor kartlar ile KPMG tarafından yapılan objektif değerlendirmeye göre belirlendi. Yılın Finansal Sonuç Açıklaması kategorisinde Turkcell İletişim Hizmetleri ve Türk Telekomünikasyon birinci olurken, ikincilik ödülü TAV Havalimanları Holding’e ve üçüncülük ödülü de Türk Havayolları’na gitti.
Yılın Faaliyet Raporu kategorisinde birincilik ödülü TAV Havalimanları Holding’in, ikincilik ödülü Anadolu Efes Biracılık ve üçüncülük ödülünü de Türk Telekomünikasyon aldı.

Haberin Devamı

Yılın İnternet Sitesi kategorisinde Birincilik Ödülü: Türk Telekomünikasyon A.Ş.;
İkincilik Ödülü: TAV Havalimanları Holding A.Ş.;
Üçüncülük Ödülü: Koç Holding A.Ş.’nin oldu. TÜYİD tarafından yatırımcı ilişkileri uzmanları arasında yapılan anket sonucunda ise, Yılın Günlük Bülteni İş Yatırım Menkul Değerler, Yılın Ekonomi Köşe Yazarı Mahfi Eğilmez, Yılın Eğitim Kuruluşu İstanbul Üniversitesi, SERPAM, Yılın takip edilen internet sitesi Bloomberg.com, Yılın Ekonomi Kanalı Bloomberg HT seçilirken, Yılın Günlük Gazete Ekonomi Sayfası ödülü de Hürriyet ve Dünya Gazeteleri’nin oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!