Yatırım devleri Antep’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırım devleri Antep’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

Uluslararası düşünce kuruluşu HORASIS’in düzenleyeceği ‘Global Toplantı’ Londra ve Cascais’in ardından Gaziantep’te gerçekleşecek. 22-23 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek toplantıda uluslararası yatırımcı ve CEO’lardan oluşan 300 katılımcı yer alacak. Kritik toplantı, yabancı yatırımcıların Gaziantep’teki fırsatları değerlendirmesi açısından da önem taşıyor.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde uluslararası yatırımcı ve CEO’lardan oluşan 140’ı üst düzey olmak üzere yaklaşık 300 katılımcının yer alacağı HORASIS Global Toplantısı, 22-23 Ekim tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak. Ev sahibi ülke ve şehrin konuk ülkelerle politik diyaloglara girmesini de sağlayacak toplantı için hazırlıklarda sona gelinirken, toplantının Gaziantep’te yapılması, deprem bölgesine daha fazla dikkat çekilmesini, ticari hayatın yeniden canlanarak temelinin sağlamlaştırılması adına bir kazanım olarak görülüyor. Bölgede hayat hızlıca olağan akışına dönerken, ekonomik faaliyetlerin de yapılanmasına HORASIS’in katkı sağlaması bekleniyor.

MERKEZ OLARAK GÖSTERİLECEK

Haberin Devamı

Toplantı kapsamında Gaziantep şehri, küresel şirketler için yeni bir merkez olarak gösterilecek. Toplantı ayrıca Gaziantep’te bölgesel ofisler kurmak amacıyla büyük çokuluslu şirketlerde farkındalık oluşturacak, ulaştırma ve tedarik zinciri için Gaziantep’in altyapısını kullanılması amacıyla yabancı yatırımcılar teşvik edecek. Gaziantep’te merkez kurmak amacıyla yüksek teknoloji girişimcileri ve startuplar teşvik yaratırken şehrin bölgesinde küresel güçlü bir ticaret merkezi olma hedefine odaklanmayı hedefleyecek. Öte yandan Gaziantep’in İngiltere’nin Liverpool ve Portekiz’in Cascais şehirlerinden sonra HORASIS’in düzenleyeceği global toplantıya ev sahiplliği yapması da önem taşıyor.

SENEDE BİR KEZ

Sürdürülebilir yükselen piyasaların yenilenmesine ve gelişimini amaçlayan, 2005 yılında Frank-Jürgen Richter tarafından kurulan, İsviçre’nin Zürih kenti merkezli bağımsız, uluslararası düşünce kuruluşu HORASIS, senede bir defa yapılan Global Toplantı ile şirketleri ve toplumları ilgilendiren konulara odaklanan hükümet yetkililerini, bilim insanlarını ve aydınları, iş insanlarıyla bir araya getiriyor. Diğer yandan, kuruluş her yıl HORASIS Çin Toplantısı, HORASIS Hindistan Toplantısı ve HORASIS Asya Toplantısı olmak üzere bölgesel toplantılar da düzenliyor.

Haberin Devamı

KİMLER KATILACAK

HORASIS Global Toplantısı’na bu yıl Türkiye’den ve yurtdışından dünya liderleri, bakanlar, politikacılar ve üst düzey karar vericilerin yanı sıra CEO’lar ve çeşitli sektörlerden önde gelen isimler katılacak. Toplantıya her yıl düzenli olarak, Birleşik Krallık’tan Virgin Group, David De Rothschild, ABD’den Revolution Kurumu Başkan ve İcra Kurulu Şefi Steve Case, Mastercard Başkan Yardımcısı Michael Froman, Amazon’un Yönetim Kurulu Üyesi Indra Nooyi, Verizon Communications İcra Kurulu Başkanı Hans Vestberg, Hindistan’dan HCL Technologies Başkanı Roshni Nadar Malhotra, Güney Kore Samsung Electronics Başkanı Young Sohn, Hong Kong’tan Esquel Başkanı Marjorie Yang gibi isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!