Yatılı okullarda hijyen atağı

Güncelleme Tarihi:

Yatılı okullarda hijyen atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 08:30

Genellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim aldığı ‘yatılı bölge ortaokulları’ndaki dezavantajı ortadan kaldırmak isteyen Eczacıbaşı, 12 yılda yaklaşık 19 bin öğrenciye hijyen ve çevre eğitimi verdi 52 yatılı okulun banyo ve tuvaletini yenileyip okullara müzik sınıfı, kütüphane ve bilim setleri kazandırdı.

Haberin Devamı

YATILI bölge ortaokulları (YBO) Türkiye’deki eğitim kurumları arasında en dezavantajlı grup olarak kabul ediliyor. Genellikle okulu olmayan köylerde yaşayan öğrencilerin ilçelerde yatılı olarak eğitim gördüğü bu kurumlardaki fiziki ve sosyal şartları güçlendirmek için harekete geçen Eczacıbaşı Topluluğu, 2007’den beri yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi ile dezavantajı ortadan kaldırmak için çalışıyor. Nüfusun dağınık olduğu köy ve mezra gibi yerlerde yaşayan, çoğu yoksul ailelerin çocukları olan öğrenciler küçük yaşta ailelerinin yanından ayrılıyor. Bu noktada çocukların yatılı bölge okullarında aldığı tüm eğitimler hayati önem taşıyor. Öğrenciler burada aldıkları eğitimleri daha sonra köylerine gittiklerinde ailenin diğer bireylerine de aktarıyor. İhtiyaç sahibi yatılı bölge ortaokulları’nın pansiyon ve derslik bölümlerindeki banyo ve tuvaletlerin VitrA ve Artema ürünleriyle yenilendiği, öğrencilere kişisel hijyen eğitimlerinin verildiği projede ulaşılan 51’inci okul, Türkiye genelindeki 302 YBO’dan biri olan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki 115 öğrencili Şehit Taner Baran YBO oldu.

Haberin Devamı

Yatılı okullarda hijyen atağı

MÜZİK SINIFI, BİLİM SETİ

Okulda banyo ve tuvaletlerin yenilenmesinin, kişisel hijyen eğitimlerinin verilmesinin yanı sıra, Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin çalışmalarıyla bir müzik sınıfı oluşturularak enstrüman ve sıralar alınırken, kütüphanesi olmayan okulda kütüphane kurulması ve kitap bağışlanması da sağlandı. Young Guru Academy (YGA) ile 5. ve 6. sınıf öğrencilerine bilim setleri hediye edilerek, öğrencilerle bilim seansları gerçekleştirildi. Çevre konulu resim yarışması düzenlendi. Kazanan öğrenciler aileleri ile birlikte İstanbul’da müzeleri gezdi.

Çocukların daha sağlıklı, temiz ve modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitimlerini bu şekilde tamamlamalarının en doğal hakları olduğunu söyleyen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, “Yeterli fiziksel olanakları sağlamak kadar, bu olanakların estetik ve kaliteli olmasını sağlamak da şart. Gençlerimiz bu erken yaşlarda estetik ve kalite bilincine ne kadar doğallıkla alışırsa ileride kendi çocukları için de aynısını isteyecektir. Bu gençler ülkemizin en önemli sosyal sermayesi. Onlara her olanağı sunmak boynumuzun borcu” dedi.

Haberin Devamı

Yatılı okullarda hijyen atağı

YIL SONUNA KADAR 60 OKULA ULAŞILACAK

ECZACIBAŞI Hijyen Projesi ile 2007-2018 yılları arasında 38 ilde 18.500’ün üzerinde öğrencisi bulunan 51 okulda ıslak alanların yenilendiğini ifade eden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz, “Proje ile 2020 yılına kadar toplam 60 okula ulaşılmayı hedefliyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında şimdiye kadar toplam 189 bin 405 m2 karo, 71 bin 820 parça ürün sağladık. Bu 5 bin 500 evin banyo ve tuvaletinin sıfırdan yapılmasına denk geliyor. Şimdiye kadar proje için 30 milyon liralık bir bütçe oluşturduk” şeklinde konuştu. Aköz, bunların yanında 46 ilde 82 bin öğrenciye hijyen eğitimi verdiklerini 2002’den bu yana 6 milyon öğrenciye dokunduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!