Yaş pasta değil iş pasta

Güncelleme Tarihi:

Yaş pasta değil iş pasta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 16:36

TUİK'in son verilerine göre Türkiye'de kayıtlı 2 milyon 700 bin işsiz vardı... Bugün Zonguldak'ta madene girerek resmen iş sahibi olan 3 bin şanslı düşüldüğünde işsiz sayımız 2 milyon 697 bine indi. Zonguldak'ta işe kavuşanlar bu mutlu günü kestikleri pasta ile kutlarken, " Darısı henüz iş bulamayanların başına " diye dilekte bulunmayı ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Pasta keserek kutladılar 

ZONGULDAK'ta, zorlu beden gücü sınavını ve ardından da noter huzurundaki kura çekilişini kazanarak Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) işe girmeye hak kazanan 3 bin işçi arasında yer alan 140 madenci, yerin altında işbaşı yapacak olmalarını pasta keserek kutladı.

Pastayı, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ile birlikte kesen işçiler, iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

35 bin 942 kişinin katıldığı ve madenlere yatkınlıklarının test edildiği sınavda, kazma, balta ve kürek sallayıp, maden direğini taşıyarak kura çekilişine katılmaya hak kazanan ve 20 bin 814 kişinin girdiği kura çekilişinde adı çıkan 3 bin kişinin intibak eğitimleri devam ediyor. TTK'ya bağlı 5 müessese müdürlüğünde gruplar halinde önce 1 hafta süren teorik eğitimden geçirilen işçiler, daha sonra yeraltına inerek 14 günlük uygulamalı eğitime tabi tutuluyor. İşçilerin bir bölümü, 21 günlük eğitimlerini tamamlayarak üretim yapmaya başlarken, bir bölümünün eğitimi devam ediyor.

TTK'ya bağlı Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde işbaşı yapacak 700 işçi arasında yer alan 140 maden işçisinin 1 haftalık teorik eğitimleri bugün sona erdi. Pazartesi gününden itibaren ilk kez yeraltına inecek olan işçiler, pastalı kutlama yaptı. Kendi aralarında topladıkları 1'er TL ile büyük bir yaş pasta yaptıran, üzerine de ‘Hayırlı olsun’ yazdıran işçiler, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'i de davet etti. Eğitim gördükleri müessese müdürlüğünün toplantı salonunda Dağdelen ile birlikte pastayı kesen işçiler, iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Bekar olanların elini kaldırmasını isteyen Dağdelen, büyük çoğunluğunun el kaldırması üzerine, “Artık iş sahibi oldunuz, işiniz var, evlinirsiniz” dedi. Yeraltındaki işçi sağlığı ve iş güvenliği hakkında yaptıkları yeni çalışmalar hakkında bilgiler veren Dağdelen, işçilere kazasız belasız çalışmalarını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!