‘Yarısı Bizden’ dönüşüm kampanyasında ilk temel atıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Yarısı Bizden’ dönüşüm kampanyasında ilk temel atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 07:00

İSTANBUL’da 1.5 riskli konutun dönüşümüne katkı sunmak için başlatılan ‘Yarısı Bizden’ kampanyasında ilk temel atıldı. Devletin her konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira uygun şartlarda kredi ve 100 bin lira taşınma desteği verdiği kampanyada ilk örnek proje Üsküdar’da hayata geçecek.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında İstanbul’da ilk evlerin temellerinin atıldığını ve inşaatların da hızla yükseldiğini bildirdi. Bakan Özhaseki, “Bu bağlamda; Devletimizin sağladığı 1.5 milyon TL destek ile Üsküdar Salacak Mahallesi’nde evlerini dönüştürmeye başlayan Şüküre ve Hayrullah Başkan ile Mesut Uçar kardeşlerimizin evlerinin yapımı hızla sürüyor, kısa sürede bitirecekler inşallah. İstanbul’umuzu güvenli hâle getirmek için kaybedecek vaktimiz yok. Biz hazırız, ‘Yarısı Bizden’ desteğimiz hazır. Vatandaşlarımızın yanındayız, evlerimizin yapımını bir an evvel başlatalım. İstanbul’umuzu sağlam ve güvenli yuvalarla Türkiye Yüzyılı’nın yıldızı yapmak için canla başla, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Yarısı Bizden’ dönüşüm kampanyasında ilk temel atıldı
Mehmet Özhaseki

VATANDAŞ MEMNUN

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse ise, “İstanbul’un bir an önce afetlere karşı hazır hale gelmesi için yapım yardımı kampanyası çerçevesinde İstanbul’da hızlı bir dönüşüm süreci başladı” diye konuştu.

Kampanyadan faydalanan Hayrullah Başkan, binalarının çok eski olduğunu ve çürümeye başladığını söyledi. ‘Yarısı Bizden’ Kampanyasını duyar duymaz hemen müracaatta bulunduklarını söyleyen Başkan, “Başvurumuz kabul oldu. İstanbul’da ilk desteği alan yer biziz. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Şüküre Başkan isimli bir vatandaş ise, “Evimiz yıkılmıştı ve altı parçalanmıştı. Durulacak gibi değildi. Devletimiz bize destek olacak” dedi. Kampanyaya dahil olmaktan duyduğu mutluluğunu dile getiren Mesut Uçar ise, “Buradan ayrılmak istemiyorum. Kampanya sayesinde artık içimiz rahat” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!