Yargıdan ‘Tatilmanya’ kararı

Güncelleme Tarihi:

Yargıdan ‘Tatilmanya’ kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 12:53

Hürriyet’in kamuoyuna duyurduğu Tatilmanya vurgunu ile ilgili yargı kararları çıkmaya başladı. Dolandırıcılıkla suçlanan seyahat acentesinin ayıplı hizmet sunduğu hükmüne varan mahkemeler, şirkete ödenen tatil bedellerinin yasal faiziyle iadesine hükmediyor. 

Haberin Devamı

UCUZ tatil vaadi ile yüzlerce tüketicinin hayallerini kâbusa çeviren Tatilmanya Turizm (www.tatilmanya.com) ile ilgili yargı kararları çıkmaya başladı. Dolandırıcılıkla suçlanan seyahat acentesinin ayıplı hizmet sunduğu hükmüne varan mahkemeler, Türkiye’nin çeşitli illerinden yapılan tüketici başvurularını haklı bularak tüketicilerin tatil bedeli olarak ödediği bedellerin yasal faiziyle iadesine hükmetti.

SON KARAR TATVAN’DAN
Mağduriyetlerle ilgili son kararı Tatvan Asliye Hukuk Mahkemesi aldı. Yaşar Kafa’nın tüketici sıfatıyla açtığı bedel iadesi davasını sonuçlandıran mahkeme, kredi kartı ile 3 bin 188 lira ödeme yapan fakat hizmet alamayan tüketicinin haklılığına karar vererek davanın kabulü ve 3 bin 188 liranın yasal faizi ile davalıya ödenmesine hükmetti. Kararda, davalı şirketin yetkililerin hiçbir mahkemeye katılmadığı, müzakerelere cevap vermediği vurgulandı.

Haberin Devamı

YÜZLERCE ŞİKÂYET
Tatilmanya vurgunu olarak uzun süre konuşulan dolandırıcılık iddiaları taksit ve erken rezervasyon indiriminin cazibesine kapılarak Türkiye’nin değişik yerlerindeki otellere rezervasyon yaptıran mağdurların Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), tüketici dernekleri ve savcılıklara yazdığı şikâyet dilekçeleri ile ortaya çıkmıştı.

İLK OPERASYON ANTALYA’DAN
Şikâyetler üzerine ilk operasyonu Antalya’da gerçekleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, söz konusu şirketin merkez ofisine baskın yapmıştı. Ancak yapılan baskında şirkette kimsenin bulunmadığı, ofisin uzun süredir kullanılmadığı tespit edilmiş, tatilcilerin nitelikli dolandırıcılıkla suçladığı Ş.S.A. tutuklanmıştı.

HÜRRİYET DUYURMUŞTU
Bazı mağdurlar Facebook’ta ‘tatilmanya.com mağdurları’ ismiyle grup oluşturmuş ve dolandırıldıklarına yönelik iddiaları paylaşmıştı. Hürriyet, mağduriyetlere ilişkin hazırladığı, “Tatil kâbus oldu”, “Vurgun büyük” başlıklı haberleriyle konuyu kamuoyuna duyurdu.


BAKMADAN GEÇME!