Yarar, sonunda MÜSİAD'ı bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Yarar, sonunda MÜSİADı bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

MÜSİAD'ın (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan 8'inci Olağan Genel Kurulu, FP'nin gövde gösterisine dönüştü. Toplantıya, partisinin ağır toplarıyla katılan FP Lideri Recai Kutan ve Ankara DGM'de yargılanan Dernek Başkanı Erol Yarar, ‘suni gündem’den şikayet ettiler. Dernek başkanlığını ‘Bazı kesimlerin ders alması için’ bıraktığını söyleyen Yarar, bazı parlamenterler için ‘3-5 tane basiretsiz, son kullanma tarini geçmiş’ nitemesi yaptı. Genel kurul, önce Kur'an, ardından İstiklal Marşı ile açıldı.

Genel Kurul'a FP'nin ağır toplarından milletvekilleri Oya Akgönenç, Nazlı Ilıcak, Ali Coşkun, Abdullan Gül, Nevzat Yalçıntaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, FP İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Kutan, batılı ülkelerin daha çok özgürlük ve daha çok refahı hedeflediklerini, Türkiye'nin ise ‘Vehimlere dayalı suni gündemler’le meşgul olduğunu söyledi.

Kutan, konuşmasında ‘‘Şiir okumak ne kadar sakıncalı olsa da ben yine okuyacağım’’ diyerek, Arif Nihat Asya'nın ‘Sessizce düşünsek duyacaklar birgün/ Olmazları oldu sayacaklar birgün/ Rüyalara sansür koyacaklar birgün’ dizelerini okudu ve burada anlatılanı, Türkiye'de yaşananlara benzetti.

Genel Kurul'da yeniden başkan adayı olmayan Erol Yarar, ‘‘Türkiye'de bazı çevreler dışarıda hazırlanan reçetelere alet olmaktadır’’ dedi. Seçime Ali Bayramoğlu tek aday olarak girdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!