Dolar ne kadar? Euro ne kadar?... İşte en son rakamlar

Güncelleme Tarihi:

Dolar ne kadar Euro ne kadar... İşte en son rakamlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 00:00

Dün gece uluslararası piyasalarda 5 TL'nin üzerini gören dolar fiyatları, şu dakikalarda 4.98 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro fiyatları ise 5.81 TL'de bulunuyor. Piyasalar siyasi gelişmeleri takip edecek.

Haberin Devamı

ABD'NİN Türkiye'ye ilişkin uygulayacağı ekonomik yaptırım kararı haberinin ardından uluslararası piyasalarda 5.0150 TL'ye kadar yükselen dolar kuru, yeni güne 4.98 TL'den başladı. dolar gün içerisinde en yüksek 5.0081 TL'yi görürken, saat 08.25 itibarıyla 4.9846 TL'de bulunuyor.

Euro kuru ise uluslararası piyasalarda 5.8519 TL'ye kadar yükselirken, şu dakikalarda 5.8130 TL'de hareket ediyor.

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Bundan sonra olacak gelişmeler, haberin kesinlik kazanıp kazanmaması ve olası açıklamalar kritik olacak. Cuma günü Sn. Çavuşoğlu ile Pompeo Singapur’da görüşecek, bu görüşmenin sonucu önemli" şeklinde değerlendirdi.

ABD'DEN YAPTIRIM KARARI

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, mahkemenin Rahip Andrew Brunson’a ev hapsi vermesi üzerine, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, tutukluluğunun 'sağlık sorunları' dikkate alınarak ev hapsine çevrilmesinin ardından elektronik kelepçeyle evinde sıkı denetim altında tutuluyor. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türk mahkemesinin Rahip Andrew Brunson’a ev hapsi vermesi üzerine, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Sanders, 2016’da Brunson’un tutuklanmasını ve daha sonra ev hapsinde tutulduğunu hatırlatarak, “Türk yetkililerin din adamı Brunson’ı halen içeride tutması kabul edilemez” dedi.

Yaptırımlarla birlikte ABD ilk defa Türkiye’ye kişilere yönelik yaptırım uygulama kararı almış oldu.

Salı günü Rahip Brunson’un avukatları mahkemenin kararına itiraz etmiş mahkemede itirazları reddetmişti. Alınan yaptırım kararıyla birlikte doğrudan Türkiye İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanmış olacak.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!