Yapı Kredi SPK'ya başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi SPKya başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 10:26

Yapı Kredi Bankası, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.Ş'nin diğer ortaklarına ait paylar ile ilgili olarak, çağrıda bulunma zorunluluğundan muafiyet için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Bankasından Borsaya yapılan açıklamada, banka ile ana hissedarı Koç Finansal Hizmetler A.Ş. arasındaki hisse değişimi işlemleri çerçevesinde, bankanın SPK'nın “halka açık anonim ortaklıklar genel kurullarında vekaleten oy kullanılmasına ve çağrı yoluyla vekalet veya hisse senedi toplanmasına ilişkin esaslar” hakkında seri 4, 8 no'lu tebliğin 17. maddesi uyarınca, hisse değişimi suretiyle Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O'daki payının yüzde 10'un üzerinde artması nedeniyle, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O'nun diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüğü doğduğu bildirildi.

Açıklamada bu durumun SPK tarafından da bankaya bildirildiği belirtilerek, “Bankamız hisselerinin yüzde 80,18'inin sahibi olduğu Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O hisselerini hisse değişim işlemi ile bankamıza devreden Koç Finansal Hizmetler A.Ş'ye ait olması nedeniyle, seri 4, 8 no'lu tebliğin 17. maddesi uyarınca kapsamında Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O nezdinde herhangi bir yönetim hakimiyeti değişikliği gerçekleşmemektedir” denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Bu nedenle, bankamız Yapı Kredi Finansal Kiralama A.Ş'nin diğer ortaklarına ait paylar ile ilgili olarak, söz konusu tebliğin 17. maddesinde düzenlenen çağrıda bulunma zorunluluğundan muafiyet için 02 Ekim 2007 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!