Yapı Kredi’de Bayazıt bıraktı yönetimi Koç üstlenecek

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi’de Bayazıt bıraktı yönetimi Koç üstlenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 00:00

Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanlığı görevlerini yürüten Tayfun Bayazıt, dün sürpriz bir şekilde istifa etti.

Haberin Devamı

Tayfun Bayazıt, “Bu uzun zamandır planladığım bir şeydi, benim açımdan sürpriz değil. İş hayatımı girişimci olarak devam ettirmek istiyorum” dedi. Bayazıt, yapmayı düşündüğü iş için meslektaşı Ersin Özince’nin emeklilik hayallerine atıfta bulunarak, “Keçi çiftliği kurmak dışında bir iş yapacağım” dedi.

1 Ağustos’ta ayrılacak

Bayazıt’ın bankadaki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un üstlenmesi bekleniyor. Bayazıt’ın diğer görevi olan Bankacılık ve Sigortacılık Grubu Başkanlığı’na ise Yapı Kredi Genel Müdürü Fait Açıkalın getirildi. Konuyla ilgili olarak, Koç Holding’ten yapılan açıklamada Tayfun Bayazıt’ın, kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı belirtilirken, 1 Ağustos 2011 tarihi itibarıyla bankadaki görevlerinden ayrılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

4 yıldır yönetimdeydi

Nisan 2007’den bu yana Yapı Kredi’nin başında olan Tayfun Bayazıt, bankacılık kariyerine 1983’te Citibank’ta başladı. Daha sonra 13 yıl Çukurova Grubu’na bağlı Yapı Kredi Bankası’nda, genel müdür yardımcılığı, icra komitesi üyeliği yapan Bayazıt, 1999 yılında ise Doğan Grubu’na katıldı. Doğan Holding’te Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Bayazıt, Dışbank’ta CEO’luk yaptı.

Mustafa Koç, önce yönetime girecek

TAYFUN Yapı Kredi Bankası’nda yönetim kurulu başkanlığını üstlenmeye hazırlanan Mustafa Koç halen yönetimde yer almıyor. Bunun için öncelikle Koç, bankanın yönetimine girecek. Bayazıt, yönetimi Koç’un üstelenecek olmasına ilişkin sorumuza ise şu yanıtı verdi: “Doğrusu bu olacaktır. Bugün Akbank’ta yönetim kurulu başkanlığını Suzan Sabancı Dinçer, Garanti’de de Ferit Şahenk yapıyor. Yapı Kredi’de de bu işi Koç’un yapması doğru olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!