“Yapanlar nasıl yaptı?”

Güncelleme Tarihi:

“Yapanlar nasıl yaptı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 16:08

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği Türk markası yerli otomobil üretimine ilişkin, “Zor bir şey değil. Yapanlar nasıl yaptı?” dedi.

Haberin Devamı

Koç: Teknolojik olarak imkan dışı

Kibar, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Genel Kurulu'nun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otomotiv sektörüyle ilgili Türk markası yaratılmasına yönelik beklentilerini paylaştığını ve Erdoğan'ın bu beklentide haklı olduğunu söyledi.

Kamuoyunda da böyle bir beklenti bulunduğunu ifade eden Kibar, asgari 200 bin adedin altında olmayacak bir üretim platformuyla böyle bir modelin lanse edilebilmesinin mümkün olduğuna dikkati çekti.

Kibar, şunları kaydetti:

“Türkiye'deki toplam pazar talebine baktığımızda 510 binler seviyesinde ve 40 marka bulunuyor. Hafif ticari ile binek araçlar arasındaki ÖTV'deki farklılık, Türk markası yerli otomobil üretimine ilişkin, olabilirlik anlamında sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bunların nasıl bir ÖTV veya farklı bir vergilendirme politikasıyla ortaya konulabileceği önemli. Otomotiv sanayinin geleceğine yönelik durumların iyi analiz edilmesi gerekir. Yapılmayacak ne var ki, zor bir şey değil, yapanlar nasıl yaptı? Biz de aynı formatta veya benzer formatlarda yapabiliriz. Türkiye'de bu bilgi var ama önemli olan pazar ve pazar reaksiyonlarının ekonomik kılabilecek hale dönüştürebilmek.”

Sanayicilerin bu konuda çalışacağını dile getiren Kibar, “Zaten değişik konularda çalışıyoruz bu konuda da çalışabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!