Yahya Murat Demirel’e zimmetten 12.5 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Yahya Murat Demirel’e zimmetten 12.5 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 00:00

Halk Bankası’ndan, Egebank’ın eski Yahya Murat Demirel’in bazı şirketlerine talep ettiğinden daha yüksek krediler verilerek bankanın 159 milyon dolar zarara uğratılmasına ilişkin 11 yıldır devam eden davada, 4’üncü kez karar çıktı.

Haberin Devamı

Daha önce iki kez beraat bir kez de ceza ile sonuçlanan davaya ilişkin 4’üncü kez kararını açıklayan mahkeme heyeti, zimmet suçundan Yahya Murat Demirel, Hüsnü Barboros Olcay Gökalp Baştürk’ü 12 yıl 6’şar ay Şaban Ayhan Tatlıgil, Emine Mehtap Ceylan’ı da 9 yıl 4 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar katılmadı. Duruşmada söz alan Yahya Murat Demirel’in avukatı Dilek Helvacı, suç tarihi itibari ile 4389 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun yürürlükte olmadığından zimmet suçundan cezalandırmanın hukuken mümkün olmadığını hatırlatarak, “Eylemin subutu halinde hizmet nedeniyle emniyeti suistimal suçu kapsamında değerlendirilmelidir. Suç tarihi itibari ile de bu suç zaman aşımına uğramıştır” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme dördüncü kez karar verdi

DAVAYI 4’üncü kez karara bağlayan mahkeme heyeti, Yahya Murat Demirel’in de arasında bulunduğu 5 sanığın zimmet suçunu işlediklerinin dosya kapsamı ve delil durumuna göre sabit olduğunu belirtti. Suçun zincirleme olarak işlendiğini vurgulayan mahkeme heyeti zimmet suçundan Yahya Murat Demirel, Hüsnü Barboros Olcay Gökalp Baştürk’ü 12 yıl 6’şar ay Şaban Ayhan Tatlıgil, Emine Mehtap Ceylan’ı da 9 yıl 4 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!