Yabancıların YTL'ye güveni arttı

Güncelleme Tarihi:

Yabancıların YTLye güveni arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2005 15:16

Yabancı yatırımcıların Yeni Türk Lirası'na (YTL) yönelik güveni arttı. Avrupa'nın önde gelen "uluslararası takas kuruluşu" niteliği taşıyan Euroclear Bank, takas ve transfer sistemine, Yeni Türk Lirası'nı (YTL) da dahil etti.

Haberin Devamı

Euroclear Bank, 14 Şubat 2005 tarihi itibariyle YTL üzerinden de takas ve para transferi hizmeti vermeye başladı.

Euroclear Bank, katılımcı üyeleri tarafından gerçekleştirilen menkul kıymet işlemlerinin takası, menkul kıymetlerle ilgili senet saklama, menkul kıymet ödünç alma ve verme işlemleri ile belli başlı para birimleri üzerinden transfer işlemleri hizmetleri veriyor.

YTL'NİN İTİBARININ YÜKSELMESİNİN BİR GÖSTERGESİ

Ekonomi bürokratlarına göre, TL'deki sıfırlar nedeniyle parasal değerlerin en çok 14 haneli rakamlarla ifade edildiği uluslararası ödeme ve takas sistemleri, TL'yi sistemlerinde tanımlayamadılar.

Ancak 6 sıfır atılmasıyla, bilgi işlem programları ve ödeme sistemlerinde karşılaşılan teknik sorun çözümlendi.

“Enflasyonun düşmesi, Türk Lirası'nın itibarının yükselmesi, ekonomiye içeride ve dışarıda duyulan güvenin artması” ve nihayetinde 6 sıfır atılarak YTL'ye geçilmesi gibi gelişmelerin sonucunda yatırımcı ilgisi arttı.

Haberin Devamı

Sonuç itibariyle tüm bu gelişmelerin, hem Türk ekonomisine artan güvenin bir göstergesi olduğu, Türk ekonomisine ve finansal sistemimizin uluslararası sisteme entegrasyonu sürecinin önemli bir aşamasını gösterdiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!