Yabancılar borsayı zirveye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar borsayı zirveye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 00:00

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) bankacılık ve holding hisselerinde yoğunlaşan yabancı kaynaklı alımların etkisiyle yıl içi zirvesi 70 bin 001 puan görüldü. Endeks daha sonra kar satışlarıyla bir miktar gerileyerek günü yüzde 0.24 artışla 69 bin 769 puandan kapattı.

Haberin Devamı

Analistler, Credit Suisse başta olmak üzere bazı yabancı kurumların takip listelerindeki İMKB şirketleri için fiyat hedeflerini yükseltmesinin ve tavsiye değişikliklerine gitmesinin hisse senedi piyasasını olumlu etkilediğini söyledi.

İş Yatırım Hisse Senetleri Uzmanı Ahmet Gürsoy, İMKB’nin haftaya satıcılı başlamasına karşın VOB’daki açık pozisyonlardaki artışla birlikte yukarı yönlü hareketine başladığını belirterek, “Cuma günü holding ve banka özelinde alım dalgasının aynısını dün de gördük. Yabancılardan finansal cephe ve holdinglere alımlar geliyor” dedi. İMKB’deki yabancı takasının artmaya devam ettiğini belirten Gürsoy, kredi notu artırımı beklentilerinin de İMKB için trendi yukarı yönlü tutan unsurlar arasında yer aldığını söyledi.

Bankacılık hisselerinde ise 2013 yılı beklentilerinin fiyatlanmaya başlandığını söyleyen Gürsoy, piyasaların yurtdışında ise başta Perşembe günkü Avrupa Birliği zirvesi olmak üzere ise İspanya ve Yunanistan’a ilişkin gelişmeleri izlemeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!