Yabancıdan pazara katkı yüzde 6

Güncelleme Tarihi:

Yabancıdan pazara katkı yüzde 6
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:10

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, nisan ayında ikamet izni alacak yabancılara, özel sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu getirildiğini ve uygulamanın yeni başvuru yapacakların yanında, Türkiye’de oturma izni bulunan 2 milyon 442 bin yabancıyı da kapsadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Çetin, oturma izni sayısının arttığını belirterek, şunları söyledi: “2010-2013 yıllarında yüzde 72 gibi yüksek bir artış oranı ile karşılaşıyoruz. Aynı dönemde kısa süreli oturma izni alanların sayısı ise yüzde 234 artmış. Yeni başvuru yapacak kişilerin yanında halihazırda ülkemizde yaşayan yabancı uyrukluların da yenilemeleri esnasında özel sağlık sigortası yaptırmaları gerekecek. Sektörümüzün önümüzdeki yıllar için ne kadar önemli bir potansiyelle karşı karşıya olduğunu görüyoruz” dedi.
İkamet izni almak isteyen bir kişinin yaptırması gereken minimum teminatlı bir poliçenin priminin 600 TL olduğunu söyleyen Çetin, “Bu da sektör için yıllık 1.5 milyar TL prim üretimi demek. Sektörün 2013 prim üretiminin 24 milyar TL olduğunu düşündüğümüzde, sektöre yüzde 6 yeni kaynak sağladığını görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!