‘Yabancı yatırıcımcılar da potansiyelimizin farkında’

Güncelleme Tarihi:

‘Yabancı yatırıcımcılar da potansiyelimizin farkında’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 07:00

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın 11-14 Ekim 2023 tarihlerinde Fas’ın Marakeş şehrinde düzenlenen yıllık toplantılarına katıldı.

Haberin Devamı

Çakar, TBB tarafından bu yıl 33’üncüsü düzenlenen geleneksel resepsiyona ev sahipliği yaptı. Resepsiyona Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwai, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Muhammad Sulaiman Al Jasser, Uluslararası Finans Enstitüsü İcra Direktörü Timothy Adams ile uluslararası bankalar ve diğer finansal kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

OLUMLU DEĞERLENDİRDİLER

Toplantılar ve yapılan görüşmelerle ilgili açıklamalar yapan Çakar, “IMF - Dünya Bankası toplantılarının 50 yıl aradan sonra bir Afrika ülkesinde yapılması önemli bir mesaj oldu. Afrika’da dünya nüfusunun yüzde 18’i yaşıyor. Dünyanın en genç ve en hızlı büyüyen nüfusuna sahip bu kıtanın kalkınması için yapılacaklar gündemde önemli bir yer buldu. Muhabir bankalar ve uluslararası yatırımcılarla yapılan ikili görüşmelerde ise Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgi verildi ve işbirlikleri konuşuldu” dedi. Alpaslan Çakar, yatırımcıların Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinin farkında olduğunu, gelişmeleri çok yakından izlediğini ve olumlu değerlendirdiğini vurgulayarak, “Heyetimize gösterilen ilgiden, yatırım ve birlikte iş yapma tercihlerindeki pozitif yaklaşımı görmekten çok mutlu olduk” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!