Yabancı Bodrum’u sevdi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı Bodrum’u sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 08:30

Markalı konut üreticileri ve lüks otel zincirlerinin ardı ardına projelere başladığı Bodrum yabancıların da gözdesi oldu. Muğla’da tapu alan yabancı sayısının 19 bini geçtiğini belirten Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, “Gerek turizmde gerekse gayrimenkulde yabancı ilgisinin 2019’da artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BODRUM, turizm ve gayrimenkulde yatırım atağına geçti. Bölgede lüks konut projeler, otel yatırımları ardı ardına geliyor... Bodrum’un son dönemdeki yatırımlarla artık dünyaca ünlü bir destinasyon haline geldiğini ifade eden Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, halihazırda Bodrum’da 7 milyar dolarlık yatırımın olduğuna dikkat çekti. Yeni yatırımlarla Bodrum’un dünya ligine yükseldiğini söyleyen Çağlar, yabancı ilgisinin ciddi ivme kazandığına dikkat çekti.

19 BİN YABANCI

Avrupa, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere Bodrum’a yabancıların yoğun bir ilgisi olduğunun altını çizen Dağlarca Çağlar, “Muğla, özellikle mütekabiliyet yasası sonrası tamamen yabancı odağında. Şu ana kadar Muğla’da tapu alan yabancı sayısı 19 bini geçti. Bu, Muğla’yı İstanbul ve Antalya’nın ardından 3. sıraya yerleştirdi. Geçtiğimiz yıl içinde Muğla’da yabancıya yapılan konut satışları 2017’ye göre ciddi oranda artmış durumda. 2017’de Muğla’da yabancıya 634 konut satılmıştı. Aylık bazda rakamlar 50 seviyesindeydi. 2018’de ise bu rakam özellikle son 6 ayda 100 seviyesine yükseldi. Aralık 2018’de ise yüzde 111 artış yaşandı. Gerek turizmde gerekse gayrimenkulde bu trendin 2019 yılında artarak devam etmesini bekliyoruz. Hem Swissotel Resort Bodrum Beach’teki yurtdışından yapılan rezervasyonlar hem de gayrimenkul projelerine yabancılardan gelen talepler bunun en somut göstergesi. Özellikle Cennet Koyu bu anlamda yabancıların en yoğun ilgi gösterdiği bölgelerin başında geliyor. Geçtiğimiz yıllarda tüm projeler içinde toplanan taleplerde yerlilerin oranı yüzde 70-80’lerde iken bu oran şimdi yabancıların lehine tersine dönmüş durumda. Özellikle Rusya, İran ve Almanya bu alanda öne çıkan ülkeler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çağdaş Holding’in daveti üzerine Bodrum’da bir araya geldiğimiz Çağlar, fırsatı gören yabancıların alım kararını hızlandırdığını dile getirdi. Çağlar, “Avrupalılarla konuştuğumuzda; neden Bodrum’u tercih ediyorsunuz dediğimizde bize şunu söylüyorlar: ‘Bugün geldik çünkü yarın çok geç olabilir’. Artık yabancı da bunun farkında. Bu sadece Bodrum için değil aynı zamanda Türkiye ekonomisi için de son derece önemli” dedi. Bölgede gayrimenkul fiyatlarının da artış gösterdiğini belirten Çağlar, “Ocak 2013’te ortalama bir gayrimenkul projesinin metrekare fiyatının 2.660 TL olduğu Bodrum’da bu rakam şu an 5 bin TL’nin üzerine çıkmış durumda. Rakamlar güvenilir markaların doğru lokasyonda yer alan lüks projelerinde ise 10 bin Euro’lara kadar çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yabancı Bodrum’u sevdi

İKİNCİ SWISSOTEL 2020’DE

Yatırımları hakkında bilgi veren Çağlar, “Turgutreis’te 75 milyon Euro yatırımla devreye aldığımız Swissôtel Resort Bodrum Beach’in ardından ikinci Swissotel markalı otelimiz için de çalışmalara hız verdik. Yokuşbaşı bölgesinde, 100 milyon Euro yatırımla hayata geçireceğimiz Swissotel Bodrum Hill’i 2020’de hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. Proje mimarisinde değişiklikler yaptıklarını kaydeden Çağlar, “120 odalı otelimiz 62 odaya düşürüldü ve 40 adet satılabilecek residence ortaya çıkarıldı. Ortalama 80-300 metrekare arasında değişen daireler çıktı ve daha ulaşılabilir rakamlarda oldular” dedi.

Haberin Devamı

KİMLER BODRUM’DA?

4 yıl önce Mandarin Oriental otelin açıldığı Bodrum’da, ünlü film yapım şirketlerinden Amerika, Kaliforniya merkezli Paramount Pictures, Paramount Hotels&Resorts ile yaptığı lisans anlaşması sonrasında dünyadaki ilk otelini açtı. Lüks konseptle hizmet veren LUX’ın Avrupa’daki ve Türkiye’deki ilk tesisi LUX Bodrum Resort&Residences Bodrum’a geldi. Swissotel, Hilton, Kempinski gibi yabancı markaların gözdesi olan Bodrum’da, yatırımcıları Türk olan Voyage, Rixos, Titanic gibi hizmet veren markalar da yer alıyor. Four Seasons da Tay Group ile Bodrum’a yatırım yapıyor. Ali Ağaoğu’nun 12 milyon metrekare arsaya sahip olduğu Bodrum’da, Mesa, Nef, Besa, Akfen, Aksoy Holding, Gülman Grup, Varyap ve Ant Yapı da yatırım yapıyor. Çağdaş Holding ve Seba İnşaat bölgede uzun yıllardır proje geliştiriyor.

Haberin Devamı

İNGİLİZLERİN TERCİHİ MUĞLA

TÜRKİYE geçen yıl turist sayısında rekora imza attı. Yaklaşık 40 milyon yabancı turist ağırladı. Muğla ise 2018’de yaklaşık 2 milyon 800 bin turist çekti. Geçen yıl Muğla’ya gelen turist sayısı 2 milyon civarındaydı. Bölgeyi en çok tercih eden turistler arasında 1 milyon kişiye İngilizler ilk sırada yer aldı. İngilizleri 298 bin kişiyle Rusya, 218 bin turistle de Almanya takip etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!