Ya alırız ya satarız

Güncelleme Tarihi:

Ya alırız ya satarız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Asya’da ortak oldukları ve zaman zaman sıkıntı yaşadıkları iki bankayla ilgili sorunlar devam ederse “Ya alarak ya da satarak çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

REKABETİN her geçen gün arttığı bankacılık sektöründe global bir oyuncu olmayı hedeflediklerini açıklayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yeni dönemdeki stratejilerini açıkladı. Düzenlenen basın toplantısının ardından soruları cevaplayan Aydın, yurtdışındaki faaliyetlere ilişkin soruya şu cevabı verdi: “Asya’da yüzde 50-50 ortak olduğumuz iki bankayla ilgili bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları da aşmak için bazı stratejiler geliştiriyoruz” dedi.

15’inci olmayız

Yurt dışında ilk pazar olarak Uzakdoğu’yu düşündüklerini, bu yönde çalışmaları bulunduğunu vurgulayan Hüseyin Aydın, ortak banka yönetmenin zorluğunu dile getirdi. Ziraat Bankası’nın adının geçtiği bir ülkede ortak oldukları bankanın 15. sırada olmasını arzu etmediklerini anlatan Aydın, “5’e, 10’a gelebilmek için ortağımızla risk iştahı konusunda mutabık olmamız lazım. Asya’daki bankaların teknolojik altyapısını yeniledik. Avrupa’daki bankalar için devam ediyor. Buralardaki bütün yapılanmayı Türkiye ve dünyayla entegre hale getirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aşırı rekabete girmeyiz

2013 yılında Ziraat Bankası’nın daha etkin bir rol üstleneceğini belirten Aydın, mevduat payını muhafaza ederek, aşırı rekabetin dışında kalacaklarını vurguladı. Belli rasyolar itibariyle sektörle farklılıkları bulunduğunu ifade eden Aydın, “Zaman içinde, agresif olmayan bir şekilde, piyasayı bozmadan, piyasaya da bir sıkıntı vermeden sektörle aynı gemide, aynı yolda hareket edeceğiz” dedi.

Endüstriyel tarımda

Tarımın ve özellikle endüstriyel tarımın finansmanın da etkin olacaklarını belirten Hüseyin Aydın, yerel ve global dağıtım ağında organik büyümeyi tercih ettiklerini dile getirdi. Yeni şubeler açmaya yeni bankalar satın almaya da devam edeceklerini söyleyen Aydın, etkin kredi politikaları kuracaklarını hem müşterinin, hem de bankanın risklerini görmekte daha titiz davranacaklarını söyledi.

Mağdur olan hiçbir arkadaşımız yok

PERSONELLE ilgili sorular üzerine, 3 binin üzerinde yeni eleman alacaklarını, 1700 kadar çalışanın da emekli olduğunu kaydeden Hüseyin Aydın, “Çok açık, net insan kaynakları politikası, maaş politikası uyguluyoruz. Çalışanlar bize ciddi anlamda destek veriyor. 23 bin kişinin çalıştığı yerde 23 arkadaşımız farklı düşünebilir. Bunu doğal karşılıyoruz. Mağdur olan hiçbir arkadaşımız yok” diye konuştu. Hüseyin Aydın, Güneydoğu Anadolu’daki bazı şubelerin çıkan olaylarda zarar görmesiyle ilgili, “Bizim şubemizin bulunduğu alanda eylem, birşey olduğunda mutlaka etkileniyoruz. Ama şu ana kadar ‘biz burada iş yapmayalım, ben burada durmak istemiyorum, kapatalım, gidelim’ diye hiçbir talep gelmemiştir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ziraat şeffaflık için halka açılacak

BANKACILIK sektöründeki yeniliklere uyum sağlamak için son dönemlerde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Hüseyin Aydın, “Halka arz gibi bir duruma 3-4 ay sonra hazır hale geleceğiz. Biz, her an bu iş olacakmış gibi bankayı hazır hale getiriyoruz. Ben Hüseyin Aydın olarak bankanın belli bir payının halka açılmasının bankada müthiş bir disiplin, şeffaflık yaratacağını, sorumluluk doğurduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!