Woods’tan 160 milyon dolarlık vuruş

Güncelleme Tarihi:

Woods’tan 160 milyon dolarlık vuruş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 00:56

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods’un İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden yapacağı atış ile başlayacak olan Turkish Airlines Open 2013, tanıtıma büyük katkı yapacak.

Haberin Devamı

Turnuvanın 160 milyon dolarlık ekonomi yaratacağını söyleyen Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Bu yıl golf turizim geliri rekor kıracak” dedi.

TÜRKİYE, European Tour’un önemli organizasyonlarından Race to Dubai’nin 11 aylık maratonunda yarı final kabul edilen Turkish Airlines Open 2013’e ev sahipliği yapacak. 5 Kasım’da Tiger Woods’un, İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde Asya’dan Avrupa’ya yapacağı atış ile başlayacak turnuva, 58 ülkede 510 milyon evde izlenecek. Turnuvanın Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Bu yılki organizasyon Türkiye’nin golf turizmi gelirinde rekor kırmasını sağlayacak. Turnuvanın yaratacağı ekonomik değer 160 milyon doları bulacak” dedi.

OTELLER DOLDU

Turnuvanın bu sezon resmi bir müsabaka niteliğinde olduğunun altını çizen Ağaoğlu, “Bu yılki turnuva 18 saat canlı yayınlanacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen organizasyon resmi bir müsabaka niteliği taşımıyordu. Bu yıl turnuvanın önemli olması nedeniyle dünyada izlenme oranı da artacak. Satılan biletlerin yüzde 98’ini yabancılar alıyor. turnuva kapsamında 15 bin turistin Antalya’ya geleceğini tahmin ediyoruz. Bölge otellerde şuan için doluluk oranı yüzde 100’e ulaşmış durumda. Bu turnuvayla golf turizmi sezonu da açılacak” dedi.

160 BİN TURİST GELİYOR

Golfün Türk turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’ye her yıl 160 bin golf turisti geliyor. Bunların yarattığı ekonomi 130 milyon Euro’yu buluyor. Bu yıl turnuvayla bu rakamın 140 milyon Euro’ya çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu rakam gelecek yıllarda daha da artacak. Golf turizminin yıllık büyüme oranı yüzde 5 civarındaydı.”

Haberin Devamı

Dünya golf endüstrisi

Dünyada 30 binden fazla golf sahası var.
Bu sahaların yüzde 60’ı Kuzey Amerika’da.
Golfe en çok yatırım yapan ülke Çin.
Son 10 yılda 600’den fazla golf sahası yapıldı.
Dünya golf turizmi 900 milyar doları aştı.
Avrupa’da her yıl 150 golf sahası inşa ediliyor.

Türkiye’de ilgi artıyor

Antalya Avrupa’nın yeni golf merkezi oluyor.
Türkiye’de 21 adet golf sahası bulunuyor.
Golf turizminde Avrupa’da 4’üncü sıradayız.
Yılda 160 bin turist golf için Türkiye’ye geliyor.
Yıllık golf turizmi geliri 130 milyon Euro.
Golf turizminin yıllık büyüme oranı yüzde 5.

Haberin Devamı

Rakamlarla Turkish Airlines Open 2013

Yaratacağı ekonomi 160 milyon dolar.
Turnuva 58 ülkede canlı yayınlanacak.
15 bin turist Antalya’ya gelecek.
Bir turist ortalama 1200 Euro bırakacak.
Otellerin doluluk oranı yüzde 100.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!