VW: Türkiye’de fabrika kurmayı gündeme aldık

Güncelleme Tarihi:

VW: Türkiye’de fabrika kurmayı gündeme aldık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Michael Kern, Türkiye’de fabrika kurma konusunu değerlendirdiklerini açıkladı.

Kern’in bu açıklaması, uzun süredir VW’i Türkiye’de yatırım için ikna etmeye çalışan Doğuş Otomotiv için önemli bir adım olarak değerlendirildi. VW’nin fabrika kurması halinde Türkiye’de hafif ticari araç üretmesi bekleniyor.

ALMAN otomotiv devi Volkswagen Grubu, Türkiye’de fabrika kurmayı düşündüğünü açıkladı. Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın (TATSO) Berlin’de yapılan genel kurulu sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TATSO Başkanı Rainhart on Leoprechting ve diğer yetkililer ortak bir basın toplantısı düzenledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik üçlü bir mekanizma bulunduğunu belirterek, bunu; hükümet tarafından kurulan Türkiye-Almanya İş Konseyi, TOBB tarafından düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Kongresi ve TATSO olarak açıkladı. Hisarcıklıoğlu, "Bütün hedefimiz, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek" dedi.

TÜRKİYE’DE YATIRIM: Toplantıya katılan Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu üyesi Michael Kern, Türkiye’deki faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Doğuş Otomotiv’le yıllardır başarılı bir ortaklık sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye’de yıllık taşıt satışlarının 70 bine ulaştığını belirten Kern, Türkiye’de fabrika kurma konusunun gündemlerinde olduğunu açıkladı. Kern, "Türkiye’de fabrika kurmak gündemimizde yer alıyor. Bu konuda karar verildiğinde de bunu ilk benden duyacaksınız" diye konuştu.

HAFİF TİCARİ ARAÇ: Kern’in bu açıklaması, uzun zamandır VW’i yatırım için ikna etmeye çalışan Doğuş Otomotiv için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. VW’nin Türkiye’de fabrika kurması halinde, Tofaş’ın Fiat ve PSA Peugeot Citroen için ürettiği hafif ticari araç Minicargo’ya rakip olabilecek bir model üretebileceği kaydediliyor.

ÜÇ FABRİKA YOLDA: Aunde firmasının CEO’su Rolf A. Königs de 2010 yılına kadar Türkiye’de üç fabrika daha kuracaklarını bildirerek, bunların tekstil ve otobüsler için koltuk üretimi yapacağını açıkladı. Könings, toplam yatırım tutarının 120 milyon Euro olacağını, bu yatırımlarla bin 200 kişilik istihdam yaratılacağını kaydetti. Könings’in verdiği bilgiye göre Volkswagen’in Craver marka aracının Türkiye içi boş biçimde geleceği, tekstil iç donanımının Türkiye’de kuracakları fabrika yapılacağını kaydetti.

Şahenk ’Volkswagen bir gün mutlaka gelir’ demişti

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, kısa süre önce, "Volkswagen’in Türkiye’ye yatırıma gelmesi söz konusu mu? İkna edebiliyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtlamıştı: "Dünyanın önemli otomotiv markaları Türkiye’de üretiliyor. Volkswagen de bunu görüyor. Biz sürekli kendilerini ikna etmeye çalışıyoruz. Önlerinde bazı sorunlar var. O sorunları aştıklarında Volkswagen mutlaka Türkiye’ye üretim için gelecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!