VURGUN YEDİK

Güncelleme Tarihi:

VURGUN YEDİK
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ödeneksizlikten 8 süper proje askıda kaldı

Ekonomik kriz, turizm yatırımlarıyla ilgili dev projeleri de vurdu. 530 kapasiteli Alanya Yat Limanı inşaatı ödeneksizlik kurbanı

Antalya'da yapımına yıllar önce başlanan 8 dev proje bitmek bilmiyor. DLH 7'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen 7 projenin yapımına ödenek yokluğu, birine de imar planı verilmediği için inşaata bir türlü başlanamıyor. 650 kilometrelik sahil şeridine sahip turizm kentinin can damarını oluşturan projelerin ne zaman ve nasıl biteceğini ise hiçbir yetkili kestiremiyor.

YAPIM DURDU

Denize can verecek, turizmci ile bölge insanının yüzünü güldürecek projelerin genelde 1994 ile 1995 yılında yapımına başlanması dikkat çekiyor. Yapımı devam eden ancak karınca hızıyla ilerleyen projeler arasında Alanya Balıkçı Barınağı ve Manavgat Irmak Ağzı Düzenlemesi gibi projeler bulunuyor. 530 yat kapasiteli Alanya Yat Limanı inşaatı ise tamamen durdu.

İHALE BEKLEYENLER

Doğuş Holding'in yaptıracağı Antalya Büyük Yat Limanı imar planının onaylanmasını bekliyor. Adrasan Çavuşköy, Karaöz ve Kahyalar Balıkçı Barınakları, Gazipaşa Yat Limanı gibi inşaatları da ihale gözlüyor. Bu arada 2001'de bitirilmesi planan Antalya Havaalanı 2'nci pisti için bu yıl 1 trilyon 291 milyar lira ödenek ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!