Vodafone’dan yatırım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Vodafone’dan yatırım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 07:00

Vodafone Türkiye, Türkiye’nin dijitalleşme vizyonu ve elektronik haberleşme sektörü stratejisine yönelik önerilerden oluşan yeni bir rapor yayınladı.

Haberin Devamı

Yatırımların devamlılığı için telekomünikasyonun stratejik sektör olarak kabul edilmesine ve bir yatırım reformu gerçekleştirilmesine ihtiyaç olduğuna dikkat çekilen rapora göre; kaynakların etkin kullanılması, yatırımların teşvik ve adil katkı payı gibi uygulamalarla desteklenmesi, gelir akışının sürdürülebilir hale getirilmesi ve rekabet ortamının iyileştirilerek öngörülebilir bir yatırım ortamı oluşturulması gerekiyor.

‘YATIRIM YAPAMIYORUZ’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Fiber yatırımı tek şirkete bırakılacak bir iş değil, tüm hanelere fiber götürülmesi mevcut yatırım hızıyla 2050’yi bulacak. Bunun için altyapı kurulum mevzuatının iyileştirilmesi ve fibere erişim konusunda rekabetin sağlanması amacıyla ortak altyapı şirketi dahil farklı modellerin değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise, “Biz bu ülkeyi fiber ağlarla örmek zorundayız. Kadıköy’de, Beşiktaş’ta fiber yok. Bu gerçeğin üstünü örterek yaşayamayız” dedi ve şöyle devam etti: “Fiber yatırım yapamıyoruz. Ortada fiili engeller var. Hem toptan hem perakende seviyede hakim şirket tek, aynı. Biz daha fazla yatırım yapmak için mücadele ediyoruz. Her yere fiber götürmek istiyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!