Vodafone Türkiye 3G hazırlıklarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Vodafone Türkiye 3G hazırlıklarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 11:32

Vodafone Türkiye'nin 3G hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, yaptığı yazılı açıklamada, “teknolojisinin geliştirilmesinin dünyadaki öncülüğünü yapmış ve 15 ülkede 33 milyon cihaz üzerinden bu hizmeti veren 3G lideri operatör” olarak bu alandaki uluslararası tecrübeleriyle Türkiye'de 3G hizmet kalitesinde fark yaratacaklarını belirtti.;

Timuray, Vodafone'un 3G tanıtımı için tüm hazırlıkların tamamladığını ve lisans sözleşmeleri gereğince Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) belirlediği 30 Temmuz 2009 tarihi itibariyle 3G hizmetini abonelerine sunacaklarını bildirdi.

3G hizmetlerini Türkiye'de, bu teknolojinin “tüm dünyada öncülüğünü üstlenmiş olan, dünyadaki en geniş 3G şebekesine sahip Vodafone'un bilgi birikimi ve uzmanlığıyla” sunacaklarını, şirketin 3G'de edindiği dünya tecrübesini Türkiye'ye taşıyacaklarını kaydeden Timuray, şu görüşleri dile getirdi:
“Vodafone olarak Türkiye'deki mobil iletişim pazarında büyüme vizyonumuz ve kararlılığımızla 2009 yılında da güçlü bir yatırım bütçesiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu yıl Türkiye'de yapacağımız 1,3 milyar liralık yatırımın önemli bir bölümünü dünyanın en ileri teknolojisiyle 3G şebekemizi kurmaya ayırdık. Kurmuş olduğumuz altyapımızla, geçtiğimiz günlerde basın önünde gerçekleştirdiğimiz canlı mobil internet hız testinde, 3G HSPA MIMO (Multiple
Input Multiple Output) teknolojisini kullanarak Türkiye'de hız rekoru kırdık ve 28,8 Mbps'lik en yüksek mobil 3G hızına ulaştık. Böylece 3G teknolojisindeki uzmanlığımızı ve öncülüğümüzü ortaya koyduk.

Bilgi toplumuna geçişte bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 3G sayesinde internetin özgürlüğünü ve hızını Türkiye'deki abonelerimize Vodafone farkıyla sunacağız. Abonelerimizi gerek mobil cihazlar üzerinden sağlayacağımız 'görüntülü konuşma', 'mobil TV' ve 'yüksek hızlı mobil internet' hizmetleri gerekse taşınabilir bilgisayarlarda '3G hızında mobil internet' servislerimizle tanıştıracağız. Vodafone Cep Merkezlerimizde 3G teknolojisi için hazırlanmış en ileri cihazları sunuyor olacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!