Vizesiz ilk yıl Rusya’dan 3.5 milyon turist bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz ilk yıl Rusya’dan 3.5 milyon turist bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 00:00

Rusya ile vizesiz dönemin başladığı ilk yılda bu ülkeden Türkiye’ye 3.5 milyonu aşkın turistin gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Vizenin kaldırılmasının çok ciddi faydaları olacak. Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında yüzde 10’luk bir artış bekliyoruz. Bu yıl Almanlarla, Ruslar yarışacak” dedi. Taşbaşı, şunları söyledi:
Rezervasyonda patlama
- 2009’da tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu ülkeden gelen turist sayısında yüzde 6 civarında bir düşüş oldu. Vizenin kaldırılmasıyla bu yıl kesinlikle gözle görülür artış bekliyoruz. Türkiye’ye gelen ilk 4 aydaki turist sayılarına baktığımızda, Antalya’da yüzde 16’lık bir artış var. Bunun yüzde 10’luk kısmını da Ruslar oluşturuyor. Tur şirketleriyle yaptığımız görüşmelerde çok ciddi bir talep olduğunu gördük. Rezervasyonlar patladı. Bu yıl kesinlikle Ruslar, Almanları zorlayacak.
Staj için gelecekler
- Rusya’da yapılan ‘Dünya Turizm Fuarı’na da artık daha geniş bir katılım olacak. Ayrıca Rusya ile yaptığımız anlaşma ile Rusya’daki turizm otelcilik okullarında okuyan öğrenciler artık Türkiye’deki otellerde staj yapacak. Rusça bilmeleri bizim otellerimiz açısından çok önemli.

Haberin Devamı

Financial Times: Türk-Rus işbirliğinin çekirdeği enerji

RUSYA Cumhurbaşkanı Dimitriy Medvedev’in Türkiye ziyareti sırasında imzalanan enerji anlaşmalar dünya medyasının da dikkatini çekti. New York Times, “Türkiye’nin enerjide Rusya’ya fazla dayandığı kaygıları arttı” derken Wall Street Journal, analistlerin, ikili ilişkilerde devam eden gerginliklere işaret ederek “stratejik ortaklık” fikrini reddettiklerini yazdı. Financial Times gazetesi, hızla gelişen işbirliğinin çekirdeğinde enerji bulunduğu yorumunu yaptı. BBC ise, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlığını azaltmayı amaçladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!