Vietnam’da 1.5 milyar dolarlık terminal yapacak

Güncelleme Tarihi:

Vietnam’da 1.5 milyar dolarlık terminal yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

IC İçtaş İnşaat öncülüğünde oluşturulan VIETUR Konsorsiyumu’nun ihalesini kazandığı, Vietnam’ın en prestijli projelerinden olan Long Thanh Uluslararası Havalimanı’nın terminal binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İlk etapta 25 milyon yolcu ve 1.2 milyon ton kargo kapasitesiyle hizmet verecek olan havalimanı, tüm fazları devreye girdiğinde yılda 100 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak.

IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen ile Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ve bakanlarının katıldığı temel atma töreninde, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Hanoi Büyükelçisi Haldun Tekneci, Vietnam Havalimanları şirketi başkanı, IC İçtaş İnşaat yöneticileri, projede yer alan Vietnamlı firmaların üst düzey yöneticileri ile yerel ve uluslararası basın temsilcileri hazır bulundu.

TRANSFER MERKEZİ

Bugüne kadar 12’yi aşkın havalimanı projesine imza atan IC İçtaş İnşaat’ın, Long Thanh Uluslararası Havalimanı Projesi ile yapım ve işletme konularındaki tecrübesini Uzakdoğu’ya taşıyacağını ifade eden IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, “Vietnam’ın Ho Chi Minh şehrinin doğusundaki Dong Nai eyaletinde kurulacak yeni havalimanı; bu kadim kenti yeniden eski transfer merkezi pozisyonuna taşıyacak ve Asya’nın cazibe merkezi haline getirecek. Long Thanh Uluslararası Havaalanı 5 ayrı faz halinde ihale edilecek. 1.5 milyar dolarlık ilk fazın ihalesini kazanan konsorsiyumda biz, terminal binası yapım işini üstleneceğiz. Long Thanh Havaalanını Uluslararası Projesi

Haberin Devamı

ilk fazını standartlara uygun bir şekilde 39 ay gibi bir sürede teslim edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!