Viacom'dan gaylere özel TV kanalı

Güncelleme Tarihi:

Viacomdan gaylere özel TV kanalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2004 01:35

Amerikan medya devi Viacom gay televizyon kanalı açmayı planlıyor. Viacom en kısa zamanda Amerki'daki 14 milyon gaye hitap edecek bir televizyon kanalı kurmak istediğini açıkladı.

Viacom'um Başkanı ve CEO'su Sumner Redstone analistlere ve yatırımcılara yaptığı bir açıklamada 2 yıl önce başlattıkları ancak daha sonra vazgeçtikleri gay televizyonu nedeniyle pişman olduklarını söyledi. Redstone o zaman 30 milyon dolara mal edecekleri televizyonun şimdi 1 milyar dolar değerinde olacağına işaret etti.

İkinci kez aynı hatayı yapmak istemeyen Redstone, Viacom'a bağlı MTV Network'ün CEO'su Tom Freston'a ülkenin ilk gay temalı ağını kurması için talimat verdi. Viacom yetkilileri gay televizyon kanalıyla ilgili olarak bir yorumda bulunmazken, kanalın ‘‘Outlet’’ ismini alabileceği sızan haberler arasında.

Ülkedeki gay nüfusu yakından inceleyen Viacom, televizyonlarda yayınlanan gay programlarını son 5 yıl mercek altına aldı. Viacom'un incelediği TV programları arasında izlenme oranı çok yüksek olan Bravo'da yayınlanan ‘‘Queer Eye for the Straight Guy’’ (Eski kafalı erkekler için gay gözü) da bulunuyor. Gay seyirciler reklamcılık sektöründe de önemli bir hedef kitlesi haline geldiler. New York'ta faaliyet gösteren gay ve lezbiyen reklamcılık ve pazarlama ajansı Prime Access'in yaptığı bir araştırmaya göre gaylerin yıllık harcama tutarı yaklaşık 500 milyar dolar.

ABD'de gay ve lezbiyen ekonomisi

Tahmini nüfusları 14 milyon.

Ortalama gelirleri 61 bin 300 dolar

Harcama güçleri yıllık 400-475 milyar dolar

Favori tv programları Will & Grace (NBC), Queer as Folk (Showtime), Six Feet Under (HBO), Trading Spaces (TLC).

En çok izledikleri TV programı Queer Eye for the Straight Guy (Eski kafalı erkekler için gay gözü).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!