Veysgi Mungan: Kooperatifi zarara uğratmadım

Güncelleme Tarihi:

Veysgi Mungan: Kooperatifi zarara uğratmadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 00:01

İSTANBUL Ecza Kooperatifi ile İzmir’deki EDAK Ecza Kooperatifi’ni zarar uğrattığı iddiasıyla yargılanan eski Roche çalışanı Veysi Mungan, dün yaptığı açıklamada suçlamaları reddederken, İstanbul Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın gerçek dışı beyanlara dayandığını ileri sürdü. Mungan, aynı zamanda 11 yıldır süren Roche davasının da ihbarcısı konumunda.

Haberin Devamı

Davacıların avukatı Selay Kaya’nın annesi eczacı Zeliha Yılmaz’ın İstanbul Ecza Kooperatifi’ne olan borcu yüzünden icra ile karşı karşıya kaldığını öne süren Mungan, bunun üzerine kendisine kooperatifi zarara uğrattığı suçlamasının yöneltildiğini iddia etti. Mungan, açıklamasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Mustafa Bedir tarafından 29 Ağustos 2012’de hazırlanan inceleme raporunda Zeliha Yılmaz’ın borçlu olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Mungan, Gümrük Bakanlığı Başmüfettişi Mustafa Bedir’in 2012’deki raporu ile Başmüfettiş Ahmet Uyanık’ın 16 Temmuz 2013 tarihli inceleme raporlarında ecza kooperatiflerinin zarara uğramadığının yer aldığını belirtti.

İNCELEME RAPORLARI

Ahmet Uyanık’ın yazdığı inceleme raporunda “Ekuberg firmasından alımlardan dolayı kooperatifin zarara uğratıldığı yönünde bir tespit yapılamadığından müfettişliğimizce konu hakkında yapılacak bir işlem olmadığı kanaatine varılmıştır” denildi.

İnceleme raporunda bir eczaneye yönelik özel satış koşullarının oluşturulduğu izlenimi edildiği belirtilirken “Ancak ilaç pazarlama sektörünün yapı ve işleyişine göre eczanelere yönelik olarak üretici firmaların bilgi ve onayı dahilinde depolar tarafından öngörülen koşullar dışında satışlar yapılabileceği öğrenilmiştir. Örneğin kooperatif tarafından bir ilaç Kamacık Eczanesi’ne yüzde 50 mal fazlalı olarak verilmiş olup normal satış koşulu mal fazlasız olan bu üründen kaynaklanan mal fazlası kayıpları üretici firmadan hizmet bedeli faturası düzenleyerek tahsil edilmiştir” denildi.
İnceleme raporunda şöyle denildi:

“Bununla birlikte eczane tarafından Ekuberg firmasına devredilen aynı ürün kısa bir süre sonra Ekuberg firmasından yüzde 10 mal fazlalı olarak satın alınmıştır. Burada üretici firma tarafından yapılan alımlar mal fazlasız olduğundan kooperatifin bu alımdan dolayı bir miktar fayda sağladığı söylenebilecektir. Fakat bu işlemlerin esasen Ekuberg firmasının kâr elde etmesi amacına yönelik olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Tüm bu girişimlerin esasen Ekuberg firmasına kâr sağlama kastıyla gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.” Dava iddianamesinde Veysi Mungan, Ekuberg firmasının yetkili müdürü olarak anılıyor.

'İNTİKAM AMAÇLI'
Davanın bir diğer sanığı olan İstanbul Ecza Kooperatifi’nin eski genel müdürü Hasan Özer Ertekin, yargılandığı davanın hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadığını öne sürdü. Özertekin, "Sadece birilerinin, birilerinden, bir şeylerin intikamını almaya yönelik olarak kurgulanmış bu mesnetsiz iddia ile hakkımızda dava açılmış ve mağdur duruma düşürülmüş bulunmaktayız" dedi.
 

Haberin Devamı

Veysgi Mungan: Kooperatifi zarara uğratmadım


Haberin Devamı

Davanın savcılık iddianamesi 2015 yılında Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Davanın ilk iki duruşması yapıldı.
Üçüncü duruşma ise 12 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek

 

BAKMADAN GEÇME!