Vestel'den 70 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Vestelden 70 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2002 01:54

Vestel, Manisa Organize sanayi Bölgesi'ndeki Beyaz Eşya Tesisleri'nde yer alacak ve 70 milyon dolar yatırım bedeli olan çamaşır makinası fabrikasının temilini attı.

Üretim kapasitesi yıllık 1 milyon adet olan ve bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak fabrikanın temelini Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu birlikte attılar.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, devletin ticaretten çekilmesini ve özel sektörün önünün açılmasını istedi. Yılmaz ‘‘Devlet piyasadan çekilmeli, özel sektörle rekabete girmemeli. Devlet kuralları koyacak, altyapıyı yapacak ve sadece denetleyecek’’ dedi.

Zorlu, ise yaptığı konuşmada Vestel'in Türkiye ekonomisine ve istihdama katkıda bulunduğunu belirterek, ‘‘Çalışanlarımıza ve Türk halkına bir söz vermiştik. Dünya markaları yaratan bir dünya şirketi olmak. Bu sözümüzü tuttuk. Dünya teknolojisini, dünya ile aynı anda Türk insanına sunmak için uğraş veriyoruz’’ dedi.

Üretimin yüzde 80'ini ihraç ederek, ülke ekonomisine yaklaşık 140 milyon dolar döviz kazandırması beklenen Vestel Çamaşır Makinası Fabrikası, 2003 yılının Eylül ayında faaliyete geçecek. Geçtiğimiz yıllarda açılan ve Avrupa'nın modern tesislerinden biri olan Vestel Buzdolabı Fabrikası gibi Çamaşır Makinesi Fabrikası da, toplam açık alanı 450 bin metrekare olan Beyaz Eşya Üretim Tesisleri'nde yer alıyor. Vestel Çamaşır Makinesi Fabrikası için tahsis edilen açık alan 150 bin metrekare, kapalı alan ise 60 bin metrekare.

Vestel Çamaşır Makinesi Fabrikası'nda ilk aşamada, 4 kg. 5 kg. ve 6 kg. yıkama kapasitesine sahip 3 ayrı ana model üretilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!