Verginin başı vergiye yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Verginin başı vergiye yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, ‘‘iki ayrı işverenden maaş alındığı takdirde gelir vergisi beyannamesi verilmesi’’ uygulamasına takıldı. 1997'de Hazine'den Maliye'ye geçen Saygılıoğlu, durumu farkedince 300 milyon borç alıp, vergisini ödedi.

Son dönemde vergi ile ilgili yaptığı düzenlemelerle birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, kendi yaptığı düzenleme kapsamına girip, vergiye yakalandı. Vergi düzenlemelerinin mimarı Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, uygulamaya soktuğu ‘‘iki ayrı işverenden maaş alındığı takdirde gelir vergisi beyannamesi verilmesi’’ uygulamasına, kendisi de takıldı.

Saygılıoğlu'nun 1997 yılı içinde Hazine'deki Müsteşar Yardımcılığı görevinden Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'ne geçtiği için, iki ayrı işveren kapsamına girdi.

Konuyla ilgili Hürriyet'in konuştuğu Saygılıoğlu, beyanname kapsamına girdiğini doğruladı. Hazine'den Maliye'ye geçtiği için kendi elemanlarına ‘‘Ben iki ayrı işveren kapsamına giriyor muyum?’’ diye sorduğunu ancak ikisi de kamu kurumu olmasına rağmen bu kapsama girip girmediği konusunda net bir yanıt ortaya çıkmadığını kaydeden Saygılıoğlu, ‘‘İkircikli bir durum ortaya çıkınca Mart sonunda beyannamemi verip, vergimi ödedim’’ dedi.

Geçen yıl 6-7 ay Telekom Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını ve buradan aylık 150-200 milyon lira civarında ücret aldığını kaydeden Saygılıoğlu, ‘‘Bu üç işyeri olarak birleşince, ödememem gereken 300 milyon lira vergi ortaya çıktı’’ dedi.

Saygılıoğlu, Hürriyet'in sorusu üzerine ‘‘borç alıp vergisini ödediğini’’ kabul etti.

BÜROKRATLAR GİRİYOR

Bu arada, bir kamu kurumunda görev yaparken, KİT yönetim kurulu veya denetim kurulu üyeliği görevinde bulunan bürokratların da yine ‘‘gelir vergisi beyanammesi’’ kapsamına girecekleri öğrenildi.

Bu konu ile ilgili, bazı bürokratların geçtiğimiz hafta Maliye'ye başvurup bilgi istedikleri ve beyanname vermek zorunda olduklarının kendilerine iletildiğini söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!