Vergi uzmanından uyarı

Güncelleme Tarihi:

Vergi uzmanından uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 14:36

Haberin Devamı

Yeni yılla birlikte vergi denkleştirmesi yapacak olan vatandaşların kayba uğramaması için belgelerin eksiksiz tanzim edilmesi vurgulandı. Vergi Umznaı İsmet Şen, maliyenin özellikle Türkiye'deki bakım harcamalarında çok titiz davrandığını söyledi.

KONUYLA ilgili bilgi veren Vergi Uzmanı İsmet şen, geçen yıl uygulamaya giren ve bu yılki vergi beyannamesinde ibraz edilmesi gereken ek gelir vergilerine dikkat edilmesini istedi. Türkiye'deki yakınlarına bakım yapanların Türkiye'den getirttikleri belgelerin eksiksiz olmasına özen gösterilmesini belirten Şen, “Vergi daireleri bu konuda çok titiz davranıyor. Maliyenin istediği Türkçe Almanca belgedeki 29 madde tam olarak doldurulmuş olmalı. Maliye bakım yapılan kişi hakkında dosya açıyor. Bu nedenle o kişinin mal varlığı ve geliri hakkında ek belge isteyebilir” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'deki bakım masraflarının kişi başına 3 bin 840 Euro'ya kadar kabul edildiğini vurgulayan Şen, “Bu meblağa kadar olan bakım harcamaları vergiden düşülebilir” diye konuştu.

FAİZ GELİRLERİ

Dünyanın neresinde olursa olsun tüm banka faiz gelirlerinin ibraz edilmek zorunda olduğuna dikkat çeken Şen, “Türkiye'deki bankalarda parası olanlar mutlaka ibraz etsin. Aksi takdirde maliyeden cezai işlem takibi olabilir” dedi. Diğer yandan emeklilik gelirlerinin de yeni uygulamalar nedeniyle vergiye tabi olduğunu dile getiren Vergi Uzmanı, “Emekli maaşının yarısı geliri oranında vergiye tabidir. Karı koca 18 bin Euro'dan aşağı maaş alanlar vergi muafiyeti için maliyeye başvurabilirler” diye konuştu.

ÇOCUK BAKIMI

Çocukları Türkiye'de olanların, çocuk kasalarına mutlaka müracaat etmelerinin kendi yararına olacağını vurgulayan İsmet Şen, “Tahsil yapmakta olan çocuklar için 27 yaşına kadar çocuk parası alabilir” dedi. Diğer yandan ayrı yaşayan eşlerin çocuklarını görmek için ettikleri masraf yeni yasa itibarıyla vergiden düşürülebilir” dedi.

M-ismet1/2: Münih'te vergi uzmanı olarak görev yapan İsmet Şen, maliyenin vergi beyannamesi yapılması konusunda bildiri gönderdiği takdirde, cezai işleme girmeden cevap verilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!