Vergi kaçaklarına bilgisayarlı takip

Güncelleme Tarihi:

Vergi kaçaklarına bilgisayarlı takip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, vergide kayıp ve kaçağı asgariye indirecek ‘‘Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi (VEDOP)’’ ile vergiye ilişkin her türlü işlemi günü gününe izlemeye alıyor.

Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, vergi reform paketi ile vergi adaletini sağlamayı, ekonomiyi kayda almayı hedefleyen Maliye, VEDOP ile de buna uygun bir altyapı oluşturuyor. Dışkapı Vergi Dairesi'nde deneme amacıyla uygulamaya konulan ve ABD vergi uzmanlarının dahi ‘‘yapılabileceğin en iyisi’’ nitelemesinde bulundukları Tam Otomasyon Projesi ile vergi beyannamesi vermeyenler, vergisini zamanında ödemeyenler, vergide Maliye ile ihtilafa düşenler, devlete düşük gelir beyanında bulunup, lüks taşıt alanlar günlük olarak takip edilebilecek.

Aynı şekilde, yeni vergi paketinin yasalaşmasının ardından tapuda da tek vergi numarası kullanılmasıyla lüks konut alanlar da izlemeye alınacak. Sistem sayesinde, haciz işlemlerine ilişkin bilgiler de günü gününe izlenebilecek.

NELER İZLENEBİLECEK?

Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi çerçevesinde otomasyon kapsamına alınan işlemlerden bazıları şöyle:

‘‘Sicil ve yoklama işlemleri, beyanname kabul işlemleri, tahakkuk işlemleri, tecil işlemleri, inceleme ve takdire sevk işlemleri, ihbarname işlemleri, ihtilaflı işler işlemleri, ihtiyati tahakkuk ve haciz işlemleri, tahsilat işlemleri, online banka tahsilatı işlemleri, muhasebe işlemleri, yeminli mali müşavirlik takip sistemi, belge basım ve izin işlemleri, ödeme kaydedici cihazlarla ilgili işlemler, düzeltme ve mahsup talepleri takip sistemi.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!