Ve Summers çekildi

Güncelleme Tarihi:

Ve Summers çekildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 10:08

ABD Merkez Bankası Fed'in başkanlığı için gösterilen en güçlü aday Larry Summers yarıştan çekildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Larry Summers ABD Başkanı Barack Obama'ya yolladığı mektupla adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Larry Summers mevcut Merkez Bankası politikalarını sert şekilde eleştirirken ABD faizlerinin yukarı çekilmesini savunuyordu. Larry Summers'ın adaylığını yakın dostu Obama güçlü bir şekilde destekliyordu. Ancak özellikle ABD Kongresi'ndeki demokratlardan bazıları Summers'ın adaylığına karşı çıkıyordu. Summers'ın çekilmesinde Obama'nın Kongre'deki demokratları Suriye'ye müdahalede ikna edememesinin de etkili olduğu bildirildi.

Yeni başkan için Janet Yellen ismi favori konumuna geldi. Yellen Fed Başkanı Ben Bernanke'nin işsizlik hedefinin merkezinde olduğu politikaları devam ettirmesi beklenirken tahvil alımı azaltımında ise Yellen'in daha ılımlı bir yol izlemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

PİYASALAR OLUMLU KARŞILADI
Piyasalar Larry Summers'ın adaylığına Fed politikalarında radikal değişikliğe işaret ettiği için olumsuz tepki veriyordu. Summers'ın adaylıktan çekilmesinin ardından uluslararası piyasalarda dolar Euro ve yen karşısında geri çekilirken ABD borsaları değer kazandı. Summers'ın kararı sonucu dolar TL karşısında da 2 TL'nin altına geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!