Ve perakende federasyonu kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Ve perakende federasyonu kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 14:15

Yıllardır konuşulan perakende sektörünü tek bir çatı altında toplayacak federasyon nihayet kuruluyor.

Haberin Devamı

Çarşamba günü yapılacak bir toplantıyla duyurulacak federasyonun tam isi Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu TAMPF olacak. Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) girişimleriyle kurulan Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) tüm sektörü çatısı altında buluşturmayı hedefliyor.

KÜÇÜK BAŞKAN OLACAK

AMPD Başkanı Mehmet Nane, AYD Başkanı Hakan Kodal, BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, TURYİD Başkanı Kaya Demirer ile yeni kurulan Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Nihat Özdemir ve Kategori Mağazacılığı Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu yeni federasyonunun yönetim kurulu, işleyişi ve federasyonu oluşturan derneklerdeki yeni yapılanmalar hakkında bilgi verecekler. Sektördeki tüm derneklerin LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’ün federasyon başkanı olması üzerinde uzlaştığını daha önce Hürriyet Gazetesi yazmıştı.

Haberin Devamı

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

2012’de yüzde 7 büyüme kat ederek yılı 90 milyar dolar ciro ile kapatmaya hazırlanan organize perakende sektörüne tüm perakende sektörü dahil edildiğinde 280 milyar dolarlık bir ekonomi söz konusu.

TESCİLLİ MARKALAR DIŞARIDA

Türkiye’de taklitle mücadeleye ağırlık veren ve çoğunlukla yabancı markaları temsil eden Tescilli Markalar Derneği (TMd) ise bir türlü uzlaşamadığı federasyon çatısı altında yer almıyor.

dcengiz@hurriyet.com.tr


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!