Vatandaş bayramı beklemedi yoğunluk arttı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş bayramı beklemedi yoğunluk arttı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2012 10:29

Ramazan Bayramı tatilinin Cuma akşamından başlaması nedeniyle tatilci akınının yaşanması havaalanları, karayolları ve feribot iskelelerinde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Günlerdir trafik çilesi çeken İstanbul'da ise boş yollar göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Bu sabahtan itibaren TEM yolunun Gebze-İzmit arasında trafik yer yer durma noktasına geldi. İDO’nun Gebze Eskihisar Feribot iskelesindeki araç kuyruğu, 16 feribot çalışmasına rağmen 1 kilometreyi aştı. D-100 Karayolu’nun İzmit kent içi geçişi de adım adım ilerliyor.

Ä°STANBULLU 100 KÄ°LOMETRE Ä°LERÄ°DEKÄ° Ä°ZMÄ°T'E 5 SATTE ULAÅžABÄ°LDÄ° / WEB TV

ARAÇ KUYRUĞU 10 KM'YE ULAŞTI / WEB TV

İstanbulluların dün öğlenden sonra yola çıkmasıyla hareketlenen trafikteki yoğunluk dün gece yarısına kadar devam etti. Dün gece İstanbul Esenler’den 20.00’de çıkan bazı yolcu otabüsleri İzmit’e gece yarısına doğru ulaşabildi.  Gece yarısından sonra biraz olsun rahatlayan trafikteki yoğunluk, sabah saatlerinde yeniden başladı.

Cuma telaşı yolları tıkadı

İstanbul Çamlıca gişelerinden TEM’e giren ve Yalova-Bursa yönüne gidecek olan araç sürücüleri Gebze Bayramoğlu turnikelerinden girip Eskihisar Feribot İskelesi’ne akın etti. İDO bu hatta 8 olan feribot sayısını 16’ya çıkarmasına rağmen yoğun ilgi nedeniyle iskele önünden başlayan araç kuyruğunun uzunluğu 1 kilometreyi buluyor. İDO ayrıca Harem- Sirkeci arasındaki yeni nesil 3 hızlı feribotu da bu hatta kaydırdı.

Haberin Devamı

İDO’dan alınan rakamlara göre, normal günlerde Gebze Eskihisar- Yalova Topçular arasında 24 saatte ortalama 6 bin civarında araç taşınırken dün bu sayı 9 bini aştı. Bugün öğlen saatlerine kadar taşınan araç sayısı ise 7 bini buldu. Bugün 24 saat içinde yaklaşık 13 bin aracın taşınacağı tahmin ediliyor. Yalova Topçular’a giden feribotlar araçları boşalttıktan sonra, Gebze istikametine fazla araç olmadığından bekleme yapmaksızın geri dönüyor.

JANDARMADAN ÅžEKER VE BAKLAVA IKRAMI

Eskihisar Feribot İskelesi’ndeki araç kuyruğu yoğunluğu sürekli artarken, burada sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücülere yolculara jandarma ve polis ekipleri yardımcı olmaya calışıyor.

Eskihisar Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerler de, oruçlu olmayan sürücü ve yolculara baklava ve şeker ikram ediyor.

OTOYOLDA ÜCRETSİZ GEÇİŞ BEKLEYİŞİ / WEB TV

ECEABAT'TA 10 KİLOMETRE KUYRUK

Haberin Devamı

Bayram tatilini geçirmek için Çanakkale güzergahını kullanan tatilciler de feribot iskeleleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Tatillini geçirmek için Çanakkale'ye gelmek üzere Eceabat ile Kilitbahir köyü iskelelerine gelen tatilciler, bölgede yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Sabah saatlerinde kuyruklar uzayarak yaklaşık 10 kilometreyi buldu. Boğazın en kısa sürede geçildiği Kilitbahir Feribot İskelesi’ndeki araç kuyruğu ise 3 kilometre uzaklıktaki Çamburnu Mevkii’ne kadar uzadı.

Eceabat Ä°skelesi'nde uzun kuyruk

Öte yandan Anadolu yakasından Avrupa yakasına gitmek isteyen vatandaşları taşıyan otobüsler de gece geç saatlerde Çanakkale Feribot İskelesi'nde yoğunluk  yaşanmasına neden oldu. Feribot iskelelerinde dün öğle saatlerinde başlayan araç yoğunluğu gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

TEM TIKANDI

Haberin Devamı

Yoğunluk TEM yolunun Gebze-İzmit arasında da devam ediyor. Yoldaki bazı maddi hasarlı kazalar nedeniyle trafik zaman zaman duruyor.

Öğlen saatlerinde  TEM yolunun İzmit geçişinde Ankara istikametine doğru yoğunluk sürerken, feribot sırası beklemek istemeyen ve İzmit Körfezini dolaşmak isteyen araçların bir kısmı TEM’in Batı girişinden İzmit içine girdiği için D-100’ün İzmit kent içinde de trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Yoğunluk İzmit-Yalova yolu olan E-130 Karayolu’nda da devam ediyor. Özellikle Gölcük geçişinde yol inşaatı nedeniyle araçlar bölünmüş yolda tek sıra ilerlemek zorunda olduğundan trafik Gölcük şehir içinden itibaren Değirmendere çıkışına kadar adım adım ilerliyor.

Haberin Devamı

HAVAALANLARINDA BÃœYÃœK KALABALIK

Havaalanlarındaki yoÄŸunluk özellikle iç hatlarda Bodrum, Antalya, Dalaman, Ä°zmir gibi sahil kentleriyle, dış hatlar da Paris, Roma, Prag, Viyana gibi merkezlere giden uçaklar için yaÅŸandı. Bu noktalara sefer yapan uçaklarda doluluk oranının yüzde yüzü bulduÄŸu öğrenildi.Â

Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

18-21 Ağustos tarihleri arasında sürecek bayram tatili boyunca havayolu şirketleri ek seferler koyarken, tatilini İstanbul dışında geçirecek yolcular da erken saatlerden itibaren havalimanlarına geldiler.

Öte yandan tatil nedeniyle; havayolu şirketleri artan talebi karşılamak üzere, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ek seferler düzenliyor. Önceki bayramlarda Türk Hava Yolları (THY)’nın 60’a yakın ek sefer yaptığını belirten yetkililer bu bayram için Atatürk Havalimanı’ndan sadece 24 ek sefer için izin alabildiğini belirtti. Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri de Ramazan Bayramı boyunca THY’nin iç hatlarda 6 ek sefer, Atlasjet iç hatlarda 4 Pegasus Havayolları tarafından iç hatlarda 46 ek sefer dış hatlarda da 31 ek sefer olmak üzere toplam 87 ek seferin konulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bayram trafiÄŸine havadan denetim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!