Varlık Fonu Türkiye’nin kartviziti

Güncelleme Tarihi:

Varlık Fonu Türkiye’nin kartviziti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 21:24

Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez, 5 yıl sonra Varlık Fonu’nun Türkiye’nin uluslararası kartviziti olacağını söyledi. Sönmez, “Yani Singapur’un Temasek’i, Malezya’nın Khazanah Nasional’ı, Rusya’nın RDIF’i gibi benzer bir konumda olacak” dedi.

Haberin Devamı

Sönmez, İstanbul Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye Varlık Fonu’nun bir anonim şirket olduğunu, işlevini şirket olarak gösterdiğini, burada bir yönetim kurulu ve buna bağlı komiteler bulunduğunu söyledi. Sönmez, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur ve diğer varlık fonlarından örnekler vererek, “Hangi uluslararası benzerine bakarsanız bakın devletin başındaki kişi ya başkanlık etmekte ya da başka bir kıdemli politikacı başkanlık etmekte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı şekilde bu görevi üstlenecekler. Dolayısıyla siyasi iradenin de en yüksek düzeyde bir adanmışlığı söz konusu” diye konuştu.

Sönmez, yatırımcılara daha fazla güven tesis edeceklerini ve kalpleri kazanarak iş yapacaklarını anlatarak, “Yeni bir anlayış; sonuç odaklı, yenilikçi, ilerlemeye yönelik, hesap verebilir ve kapsayıcı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu fon herkesi kapsamalı. Ana odak noktalarımız yetki neyse, üzerimize düşeni göstermek. Yönetişimi yerine getirmek ve fon içerisindeki şeffaflığı artırmak. Aynı şekilde hesap verilebilirlik, burada farklı denetimler aracılığıyla bunun tesis edilmesi” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!