Varlık barışında süre uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Varlık barışında süre uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 07:00

Varlık barışında 30 Haziran’da sona eren süre uzatıldı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen önergeyle, varlık barışı uygulamasından yararlanma süresi 31 Mart 2023 oldu. Düzenlemeye göre, yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, Türkiye’deki banka veya aracı kurumlara 31 Mart 2023’e kadar bildirilebilecek.

Haberin Devamı

Bu varlıklar, yurtdışında bulunan banka ve finansal kurumlardan kullanılan ve düzenlemenin yürürlük tarihi itibariyle kanuni defterlerde kayıtlı olan kredilerin en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar kapatılmasında kullanılabilecek. Bu takdirde, defter kayıtlarından düşürülmesi kaydıyla, borcun ödenmesinde kullanılan varlıklar için Türkiye’ye getirilme şartı aranmayacak.

Banka ve aracı kurumlar, varlıkların değeri üzerinden 30 Eylül 2022 tarihine kadar yapılan bildirimler için yüzde 1, 1 Ekim 2022 tarihi ile 31 Aralık 2022 tarihi arasında yapılan bildirimler için yüzde 2, 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılan bildirimler için yüzde 3 oranında peşin olarak tahsil ettikleri vergiyi, beyan edip aynı sürede ödeyecek. Bildirilen varlıkların, Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda açılan hesaplara transfer edildiği veya yurtdışından getirilerek bu hesaplara yatırıldığı tarihten itibaren en az bir yıl süreyle tutulması halinde, vergi oranı yüzde sıfır olarak uygulanacak. Ayrıca yurtiçinde sahip olunan varlıklar için bu kez vergi mükellefi olmayanlara da varlık barışından yararlanma imkanı sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!